Home / Кариера / Как да бъдете по-ефективни на работното си място?

Как да бъдете по-ефективни на работното си място?

Постоянното отлагане на задачите за деня със сигурност ще ви изнерви и ще ви докара излишен стрес

В днешно време е доста трудно човек да остане фокусиран на работното си място и да свърши всичките си задачи навреме. „Висенето“ в социалните мрежи и игрите в интернет са сред най-честите причини за нашата неефиктивност. Някои хора пък страдат от това, че постоянно ги мързи и трудно се съсредоточават върху каквото и да е било. Затова следвайте съветите, които ви даваме, за да удовлетворите желанията на шефовете си, както и да изпитате удоволствието от качествено свършена работа.

1. Не се разсейвайте с Фейсбук, лични мейли, игри и т.н. – повечето от нас прекарват часове във „Фейсбук“ в разглеждане на снимки или четене на статуси. Определете си кратки почивки и само тогава си позволявайте да надникнете какво се случва в социалната мрежа. Не пишете и не четете лични мейли на работното си място, освен ако не е спешно. А часовете, прекарани в сайтове за онлайн игри, намалете до минимум.
2. Не отлагайте – отлагането е много вреден навик! Дори поставените ви задачи да са гадни и трудни за изпълнение, по-добре е да не ги отлагате. Това ще ви стресира излишно и най-вероятно ще изнерви босовете ви.
3. Не бъдете клюкарка – вярно е, че всички жени обичат да клюкарят, но това трябва да се случва извън работно време. Вие сте в офиса, за да работите. Нали така?
4. Не прекалявайте с телефонните разговори – ако близки и приятели постоянно ви се обаждат, за да си побъбрите, кажете им в прав текст, че имате работа. Телефонните разговори ви разсейват и ви правят изключително неефективни.

Ако свършите всичко навреме, не забравяйте да се наградите. Но дори и да не го направите, ще сте си спестили излишния стрес и намусената физиономия на началниците си. А това въобще не е малко!
споделяне в социални мрежи

2 comments

  1. Pro4etox va6ata statiq i ustanovix 4e tq se otnasq samo za jenite.Prava li sam ili 6te me uprovergaete?

  2. Статията се отнася предимно за жените, защото самият сайт е женски. 🙂 Успешна седмица!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*