Home / Лайфстайл / Желанието за бронзов тен води до пристрастяване

Желанието за бронзов тен води до пристрастяване

Не прекалявай с излагането на слънце

Шоколадовият тен се превърна в задължителен за всяка красавица и тази тенденция продължава да властва вече години наред. Незащитеното излагане на слънце в рисковите часове може да бъде много опасно, смятат дерматолозите. Манията по трупане на UV лъчи при някои момичета излиза извън контрол. Много често зад тази пристрастеност се крият различни комплекси, депресивни състояния и ниска самооценка. Желанието да си с бронзов тен целогодишно крие много рискове за здравето ти.

 

Пигментните петна сигнализират, че кожата ти вече е увредена
Последствията от незащитеното излагане на слънце и солариум могат да бъдат много. Пигментните петна, причинени от слънцето, говорят за увреждане, което увеличава риска от рак на кожата.

Бъди отговорна към здравето си
Наслаждавай се на слънчевите лъчи до 10 ч. сутринта и отново след 14 ч. следобед. Използвай задължително слънцезащитни продукти, с по-висок фактор за лицето и с малко по-нисък за тялото. Статистиката сочи, че голям процент от младите момичета са запознати с необходимостта от продуктите с UV защита, но не ги използват. Не ставай част от тази статистика, бъди отговорна към здравето си.

Нуждата от витамин D не е причина за злоупотреби със слънцето и солариума
Витамин D можеш да си набавиш от пълномасленото мляко, портокаловия сок, мазните риби и жълтъците. Ежедневните разходки са препоръчителни, но не и в интервалите от 10 ч. до 14 ч.

Харесваш се само с бронзов загар
Можеш да изглеждаш привлекателна и с естествения си тен, не е задължително целогодишно да поддържаш бронзов загар. Мъжете смятат, че манията ни по UV лъчите е напълно излишна, те ни харесват такива, каквито природата ни е създала.

бутон за социални мрежи

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*