Home / Семейство / Дървени спални за добър сън

Дървени спални за добър сън

Каква дървена спалня да си изберем?

Проблемът с избора на легло винаги е много актуален, тъй като от неговото удобство зависи дали сънят ще бъде здрав.

Модерните дървени спални, които са екологични, издръжливи и красиви на външен вид, са все по-търсени. Спането на тях е истинско удоволствие.

Масивната дървесина е дървесина, която е претърпяла специална обработка, превръщайки се в дървен материал и дъски.

Масивът е разделен на 2 вида:

Масив – когато мебелите са изработени от едно парче дърво

Залепени – за производството на този тип се използват парчета дърво с отлично качество, но с много малки възли или чипове.

Дървото е разделено на ламели с отстраняване на места с дефекти и след това залепено заедно.

дървени спални

Спането на дървена спалня е истинско удоволствие

Цветът на дървесния масив може да бъде бял, сив, светлокафяв, червеникав, шоколадов, тъмен и почти черен. Технологията ви позволява да променяте цветовете на естественото дърво. Дървените модели се произвеждат за различни стилове интериор – за таванско помещение, модерен стил и други. Прекрасните антични дървени легла изглеждат особено добре.

Леглата, изработени от естествен материал, имат много неоспорими предимства:

Безупречен външен вид

Дървените спални изглеждат изискани, елегантни, скъпи.

Екологична чистота и естественост

Дървесината не изисква допълнителна обработка, така че не съдържа вредни вещества, които влияят неблагоприятно на човешкото здраве. Освен това има дървесни видове, които отделят лечебни етерични масла, които имат благоприятен ефект върху хората и създават специален микроклимат в помещението.

Здравина и издръжливост

Дървените спални имат дълъг експлоатационен живот в сравнение с продукти, изработени от ПДЧ.

Без скърцане или разхлабване

Възможен е многократен монтаж и демонтаж без отрицателни последици.

Устойчивост на механични повреди

Дори при продължителна употреба, продуктът ще запази оригиналния си вид.

Създаване на уютна, комфортна, топла атмосфера в стаята

Който е пребивавал дори за малко в такава стая е наясно, че обстановката не може да бъде сравнена с никоя друга.

За съжаление, този ценен материал има и някои недостатъци:

Висока цена

Дървените легла от масивна дървесина имат цена, която е няколко пъти по-висока от цената на подобни продукти, изработени от други материали. Това се обяснява със сложността на обработката на материала.

Тежест

Това са много обемисти продукти, за разлика от подобни, изработени от шперплат. Тъй като масата им е голяма, трябва да се избягва монтирането им върху зле подсилени подове.

Взискателност към условията в стаята

Тъй като температурните спадове и високата степен на влажност влияят неблагоприятно върху дървото, с течение на времето могат да се образуват пукнатини. Освен това ярките слънчеви лъчи допринасят за избледняването на продуктите.

Преди да купите легло, трябва да изясните от какъв вид дърво е направено. Познавайки свойствата на суровините, можете лесно да определите за какви условия е подходящо. Освен това трябва внимателно да проверите продукта за възли, чипове, пукнатини.

Характеристики на дървесните видове

Дървесният материал, който се използва за производството на мебели, е разделен на две разновидности: твърди сортове и меки. Твърдите дървета са най-издръжливи и издържат много по-дълго от иглолистните.

Бор – този материал принадлежи към меките сортове. Борът има много полезни свойства: успокоява, лекува и има антибактериален ефект. Природата му е много издръжлива, устойчива на влага поради голямото количество естествени смоли и не е засегната от насекоми и гризачи. Борът е първият дървесен вид, използван за направа на легла.

Дъб – мебелите от дъб са класика. Леглата, направени от това дърво, са масивни и представителни. Дъбът е твърда дървесина и е тежък. Огромно предимство на дъбовите мебели е тяхната здравина, издръжливост, устойчивост на гниене и защита от насекоми, благодарение на необичайния състав на самия материал.

Бук – той има същите характеристики като дъба. Леглото от масивен бук има представителен красив външен вид и издържа дълго време.

Елша – този материал е мек. Най-често елшата се използва за направата на не цялата рамка, а отделни части от продукта. Масивът е много лесно податлив на различни обработки.

Разгледайте спалните от дърво на Мебели Еврика – производител на спални от масив.

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*