Home / Семейство / Ако се нуждаете от детегледачка, добре е да знаете тези неща

Ако се нуждаете от детегледачка, добре е да знаете тези неща

Важни неща, на които трябва да обърнете внимание

Когато стане дума за грижа за деца, всеки родител има свои собствени разбирания и изисквания кое е най-доброто за неговото слънчице. Но преди да се обадите в агенция за детегледачки и да потърсите помощ от тях, най-напред преценете и определете какви са вашите изисквания за възраст, трудов стаж, умения и образование. Само така ще си гарантирате, че бързо ще намерите точно това, от което се нуждаете.

Кадрите, с които разполагат фирмите, предлагащи целодневни или почасови грижи за деца, са специално подбрани. Така че, когато говорим за конкретни изисквания, това означава единствено да споделите вашите възгледи и очаквания, особено в случаите, когато има специфики – например, ако детето е с увреждане или се нуждае от специални грижи по друг повод.

Колкото и снобско да е изглеждало някога наемането на бавачка в семейството, днес използването на такава услуга не е свързано с престижа и социалното положение на семейството в обществото… Това се налага от променените условия, които модерното ежедневие налага. В наши дни майките все по-рядко могат да си позволят да останат у дома, за да отглеждат децата си, особено в случаите, когато целите им са свързани с бързо издигане в кариерата.

детегледачка

Имате нужда от детегледачка?

Наемането на детегледачка в никакъв случай не означава и че родителите искат да избягат от отговорност, а дори точно обратното – говори за едно добро осъзнаване на реалността. Защото именно издигането на по-висока позиция в службата е гаранция за по-добро заплащане и респективно осигуряване на по-добри условия за живот на цялото семейство и най-вече на децата.

Но нека да видим какво трябва да обмислите и изясните за себе си, преди да наемете детегледачка.

Преди всичко, щом планирате скоро да поверите детето на грижите на бавачката, добре би било те да се опознаят малко повече предварително. Това е необходимо най-вече за по-добрата адаптация. Така и родителите ще бъдат по-спокойни, че всичко ще бъде наред. Важно е детето да разбере, че бавачката е човекът, на когото то ще бъде поверено и когото то трябва да слуша, докато мама и татко отсъстват от вкъщи.

Всички професионалисти, работещи във фирми, които предлагат грижа за деца, са много добре обучени. Най-вероятно почти няма да се наложи вие да се намесвате при първите срещи на бавачката с детето. Тя сама ще го подготви за промяната, която предстои и ще направи така, че то да се заинтригува и да очаква с нетърпение новите им срещи.

Това, което е добре да изясните с детегледачката още в самото начало, са методите на възпитание, на които вие държите. Ако имате някакви колебания или се нуждаете от съвет, винаги може да потърсите такъв от нея, защото тя най-вероятно ще притежава по-добър опит от вашия. Обсъдете какви могат да бъдат и евентуалните наказания на детето при различни провинения, защото в един момент неминуемо ще се стигне и до такива ситуации.

Храненето е още една тема, която трябва да бъде задължително дискутирана.

Непременно осведомете бавачката как искате да бъде хранено вашето дете. За целта трябва да определите най-препоръчителните храни и да разграничите тези, които са забранени. Това важи във всички случаи, а не се отнася само до случаите, когато детето има някакви алергии или други медицински причини да не консумира определен тип храни.

Нуждата от сън и почивка също следва да бъде обсъдена. След като изготвите подробен график и дадете необходимите заръки, остава вече да изчакате и да разберете дали между детето и неговата бавачка възникват правилните отношения и се пораждат топли чувства.

Най-важното е да се създаде атмосфера на доверие, добронамереност и емоционална топлина между двамата. Ако се получи, значи сте успели със задачата по откриването на най-подходящата детегледачка. В никакъв случай не си позволявайте да ревнувате или да се страхувате, че по някакъв начин можете да бъдете заменена. Това никога няма да стане!Просто се радвайте за детето си.

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*