Home / Любопитно / Увеличете шансовете си да получите одобрение за кредит

Увеличете шансовете си да получите одобрение за кредит

Имате нужда от заем и се притеснявате, че можете да получите отказ?

Съобразете се тези ценни съвети и можете драстично да подобрите шансовете си да получите одобрение за кредит.

Това, което правите, преди да кандидатствате за кредит от банка или за пари назаем онлайн, може до голяма степен да повлияе на вашите шансове да получите одобрение за заем.
Проверете кредитната си история

При кандидатстване за кредит, компаниите задължително правят проверка на кредитната история на всеки, подал искане за кредит. Това е една от най-важните и решаващи проверки при искане на заем. Рядко се правят грешки при подаване на информация от фирмите към кредитен регистър. Ако установите такава, сигнализирайте и поискайте кредитора, който е допуснал грешката да я поправи.

Изплащане на кредити

пари назаем

Обърнете внимание на тези ценни съвети

Задълженията, особено тези на кредитната карта, може да затрудни получаването на одобрение за заем. Преди да кандидатствате, трябва да поработите върху изплащането на дълговете си колкото може по-скоро и повече, като започнете със сумите по кредитните ви карти. Има два начина това да помогне на одобрението ви за кредит:

– Изплащането на остатъци от кредитни карти намалява шанса ви за одобрение на искане за кредит. Тъй като издателите на карти отчитат балансите си всеки месец, можете да подобрите кредитния си резултат за няколко седмици, като намалите салдото си.

– Съотношението на дълга към дохода е ключов фактор, който кредиторите разглеждат при подаване на молбата ви за кредит. Колкото по-ниско е съотношението на дълга към дохода, толкова по-добри са шансовете ви за одобрение.

Избягвайте да теглите кредити твърде често

Твърде много изтеглени малки бързи кредити са един от факторите, които показват кандидат с по-висок риск. Това може да накара кредитната институция да стане по-бдителна при одобряването на вашата кандидатура. Опитайте се да теглите кредити най-малко 3 до 6 месеца преди кандидатстването ви за следващ кредит.

Изберете най-подходящия кредитор за вашето финансово състояние

Съществуват различни видове кредитори на пазара – банки, небанкови финансови институции, лизингови дружества и др. Някои наблягат върху кандидатите с високи доходи, които се нуждаят от кредити и имат добра кредитна история, докато други са за клиенти с лоша кредитна история или към потребители, които все още нямат такава и нямат достатъчно време, в което са работили на трудов договор.

Намирането на подходящия заемодател е важно, за да не губите времето или парите си. Ако кандидатствате при кредитор, а не отговаряте на изискванията му за кредитен рейтинг или доходи, вероятно ще получите отказ. Няма да решите конкретния проблем, а и ще загубите ценно време. Ако имате голям кредит, но кандидатствате при кредитор, предназначен за клиенти с лоша кредитна история, вероятно ще получите одобрение, но при по-висок ГПР, отколкото бихте могли да получите другаде. Това е скъпо удоволствие, което е неоправдано. На пазара има различни компании, които имат предложения, удобни за всеки. Достатъчно е да разгледате калкулаторите на сайтовете им и да направите сравнение.

Лесно ще можете да различите кой какво ви предлага и колко ще ви струва целия кредит от кандидатстването до изплащането му.

Увеличете вашите шансове за одобрение

Най-важните фактори, които имат ключово значение за успех на молбата ви за кредит са:
• Вашите доходи
• Вашата кредитна история
• Съотношението на дълга към дохода
• Кредиторът, който сте избрали

С правилната стратегия преди да кандидатствате, определено можете да постигнете подобрение в някои от областите, които кредиторите ще разгледат и ще направите себе си по-достоен за одобрение кандидат.

Снимка: Pixabay.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*