Home / Лайфстайл / 6 начина да имате по-хубав живот

6 начина да имате по-хубав живот

Съществуват начини да имате по-прекрасен живот

Има дни, в които си губим времето с черни мисли. А трябва много малко, за да променим цвета на живота.

дневник

Направете си дневник за нещата, които ви радват

1. Дневник на удоволствията

Купете си тетрадка и всяка вечер записвайте в нея това, което ви е развеселило или зарадвало през деня. Тази дейност е идеален щит срещу мрачното настроение. Записвайте всички позитивни усещания. Само за една седмица ще се научите да виждате чашата наполовина пълна.

2. Контрастни душове

Те са измислени в Шотландия през 19-и век и представляват обливане с редуващи се студени и топли струи вода. Няма по-добро начало за деня – чрез такъв душ се стимулира кръвообращението, което гарантира оптимално функциониране на всички органи в тялото.

3. Напук на хороскопа

Утрото ви започва с прочитане на вашия хороскоп за деня? Чудесно, само че много често това четиво ви влияе зле и съмнителните предсказания могат да развалят настроението ви за следващите часове. Забравете за хороскопа и изживейте деня си според задачите, които сте си поставили, и според вашите собствени разбирания. Ще видите, че ще се почувствате много по-леки и жизнерадостни.

4. Кураж!

Поставете си за цел да преодолеете притеснението, което изпитвате по отношение на някои хора. Започнете с този, който най-много ви потиска, и му кажете това, което никога не сте се осмелявали да му кажете. Дали става дума за колега, който се отнася пренебрежително към вас, или за шефа, който не иска и да чуе, че от пет години сте на една и съща заплата – няма значение. Важното е да се осмелите. След това ще имате по-висока самооценка.

5. Техниката на морските вълни

Вместо да се борите мъчително с влеченията си, представете си, че наблюдавате как в морето се надига огромна вълна, много по-мощна и разрушителна от вашето желание. След това проследете как тя завършва безславно движението си, изчезва във водната маса. Това усилие на въображението позволява да се освободите само за пет минути от вашата фикс идея, която изведнъж започва да ви се струва незначителна и безполезна.

6. Дневник на провалите

Може би сте от тези, които обичат да разказват за любовните си разочарования, за професионалните си неуспехи и т.н. С тези разкази обаче ставате досадни за околните и рискувате да си развалите отношенията с тях. По-добре си водете дневник за всички ваши неволи, но изберете хумористичен стил, съветва сп. „Здравен журнал“. Когато препрочитате тези страници, ще си давате сметка колко често излишно драматизирате и се тревожите за дреболии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*