Home / Кариера / 5 важни правила за перфекционисти

5 важни правила за перфекционисти

Те са почти навсякъде. Има поне един перфекционист във всеки офис. Тези хора приличат на истински мравки, защото постоянно работят и носят отговорност за най-различни неща.

Перфекционистът често е под силен стрес и заблуждава сам себе си, че при крайно напрежение адреналинът му помага да свърши работата си по-качествено и по-бързо. Истината обаче е друга – той често се чувства раздразнен, че нищо не се получава както и когато трябва. Той е недоволен както от себе си, така и от другите. Освен това е неуверен – в себе си и в решенията, които трябва да взима.

Ако се чувствате крайно неудовлетворени от работата си и постоянно виждате недостатъци, но не и предимства, опитвате се да достигнете невъзможни висоти, значи по всяка вероятност perfekcionistпринадлежите към групата на перфекционистите. Обърнете внимание на тези 5 неща, преди да се стресирате още повече и да си съсипете доброто здраве:

1. Спрете да се сравнявате с другите!

Единственият човек, с когото е смислено да се състезавате, сте вие самите. Преди сте били на едно ниво, извървели сте дълъг път и сега сте на друго ниво. Имате своите прекрасни качества и недостатъци. И това е чудесно!

2. Поставяйте си крайни срокове!

Поставянето на крайни срокове ще ви помогне да се съсредоточите и да не се разсейвате с маловажни неща. Все пак си поставяйте разумни цели!

3. Чуйте какво казват колегите ви!

В 21 век трябва да умеете да работите в екип, да излушвате колегите си. Обръщайте внимание на коментарите им, но не прекалявайте.

4. Не критикувайте другите!

Много хора допускат грешката да бъдат прекалено взискателни към другите. Не всички работят колкото вас, а и не е нужно. Избягвайте да се превърнете в досаден тормоз за всички, защото това само ще ви навреди.

5. Почивайте си!

Прекрасно е, че обичате работата си, но организмът ви се нуждае и от почивка. Разхождайте се всеки ден, танцувайте, запишете се на плуване. Организирайте си пикници сред природата, пътувайте. Когато човек е спокоен и щастлив, тогава му хрумват най-добрите идеи. И това е факт, който никой перфекционист не може да оспори!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*