Home / Семейство / 5 важни неща, които бъдещите мамчета да избягват

5 важни неща, които бъдещите мамчета да избягват

1. За да избегнете следродилната депресия, в никакъв случай не се изолирайте сама, споделяйте с най-близките си хора какво ви мъчи и ако ви се плаче, просто го направете! Стресирани, раздразнени и дори обезверени можете да се чувствате една или две седмици. След това всичко ще отмине.

2. Ако сте свикнали домът  ви да блести от чистота, временно забравете за това. Сега мислете най-вече за себе си и за новото човече, което иска повече грижи и внимание.

3. Поне две месеца след раждането трябва да имате пълноценен сън. Ако бебето плаче през нощта и вие не сте си доспали, непременно помолете някого да се заеме с отрочето ви поне за два часа, за да си поспите. Пълноценният сън е задължителен след раждането.

bebence4. Дори и не помисляйте да натоварвате отслабналия си организъм с фитнес, щанги, диети и маратонско тичане! Достатъчни са коремните преси и простите упражнения за мускулите на гърдите и на бедрата.

5. Ако бебето плаче през цялата нощ и започне да ви дразни, не се самоизтезавайте да се справите сама с това. Трябва да се договорите с най-близките си хора за определено дежурство през нощта, за да можете и вие малко да поспите. Има се предвид това, че не става въпрос за много време.

Идеи за раздвижване: 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*