Home / Семейство / 5-те тайни на щастливите родители

5-те тайни на щастливите родители

Всички искат да бъдат щастливи родители, но малцина са тези, които успяват

родител

1. Как може да имате допълнително енергия

Първо: изчистете от съзнанието си думата „допълнително“. Започнете да живеете в този момент. Енергетиката е начин на мислене. Ние генерираме достатъчно енергия за хиляди животи. Това, че се „изчерпваме“, е насаден стереотип. Смятаме, че искаме различен живот, вместо да обичаме живота, който вече имаме. Енергията идва от ясното мислене и живот в този момент, сега.

2. Напълнете свой собствен резервоар с енергия

Когато сте в самолет, посягате към кислородната маска, за да я сложите на себе си, а не на човек, когото не познавате. Ние сме безполезни за тези, които имат нужда от нас, когато сме изчерпани. Не са децата тези, които ни оставят без сили – родителите не полагат достатъчно грижи за себе си. Хлапетата не са изтощителни. Те по-скоро ни зареждат, стига ние самите да сме готови да приемем тази енергия.

3. Партньорът ми е приоритет

Активното култивиране на любов и благодарност в брака трябва да има най-висок приоритет. Култивирането на любов в брака култивира любов в семейството, любов към децата, към вашите близки и към света изобщо. Запитайте се какъв пример искате да дадете на децата си. Изтерзана майка, която е жертвала собствения си живот за децата си, или щастлив, любящ човек, който наистина разбира и обича живота? Какъв брак искате да имат вашите деца? Безполов и скучен или връзка, основана на подкрепа и взаимно доверие? Изберете мъдро, за да дадете правилен избор. Вие сте най-добрият учител на децата си.

4. Спрете да обвинявате и съдите себе си

Вие сте добър родител! Развивайте нови умения. Нека всичко, което правите, се задвижва от любов и чистото намерение да се грижете за децата си. Бъдете изключителна майка, не перфектен родител. Съвършенството е най-лошият стандарт за всичко, защото то никога не може да бъде постигнато.

5. Ние губим енергия, когато се опитваме да жонглираме с твърде много неща наведнъж

Посветете настоящето на детето си. Ако го виждате само вечер, защото е на детска градина, оставете смарт телефона си у дома, когато отивате заедно на разходка в парка. Така няма да извършвате непрекъсната проверка на имейли, Facebook и други подобни. Това е вашето време, така че нека то не бъде прекъсвано от други, не толкова важни неща.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*