Home / Новини / Хлебарки лекуват диабет

Хлебарки лекуват диабет

Гадините лекуват диабетиците

Американски учени предлагат откритието им да започне да се използва масово за лечение на диабет. Хлебарките ядат мъртвата тъкан на болните и така може да се ускори лечението на диабетиците. Лекарите често премахват мъртвите тъкани със скалпели или ензими, но тези процедури често нямат успях. Всичко това може да стане с помощта на хлебарки от определен вид. Процедурата давала добри резултати още от първия път.

Лорънс Ерън от болницата “Кайзер” запозна колегите си с новото откритие и предложи хлебарките да бъдат използвани за лечение на диабет.

Американските лекари са лекували 37 пациенти с помощта на тази процедура и са забелязали подобряване на състоянието им. Диабетиците имали упорити и сериозни рани вследствие от болестта. Медиците поставяли от 50 до 100 хлебарки на раните и ги оставяли там за два дни. След това повтаряли процедурата още четири пъти.

Гадините отделяли определена субстанция в раните, която разграждала мъртвите тъкани. Така раните се почиствали. Хлебарките отделяли и други субстанции, които пък помагали за заздравяването на съединителните тъкани.

Тази процедура тепърва ще бъде щателно изследвана от учените и никак не е изключено да се прилага масово при хората с диабет. Засега отзивите са добри, въпреки масовите съмнения на хората към досадните гадинки.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*