Home / Здраве и диети / Спортът помага за по-бързото адаптиране към смяната на часа

Спортът помага за по-бързото адаптиране към смяната на часа

Много хора изпитват дискомфорт при смяната на часовото време

Учените смятат, че спортът е идеалното средство за по-бързото адаптиране към смяната на часа. За да помогнем на своя вътрешен часовник да се свикне по-бързо с промяната, ние можем да направим някои неща.

1. Пълноценният сън е от изключително значение през този период. Специалистите препоръчват да се отделят два часа повече за сън през този период. Безсънието може да се задълбочи при хората, които заспиват трудно и се будят често през нощта.

2. Избягвайте стреса. Дайте време на тялото си да свикне с промяната, не се претоварвайте. Пълноценната почивка и спокойствието са вашите съюзници.

3. Спортувайте редовно. Физическата активност ще поддържа мускулите ви в добро състояние и ще ви помогне да се преборите с излишните килограми. Освен това, по време на спорт организмът произвежда ендорфини, които намаляват болката и стимулират способността за по-бързо адаптиране към натоварването.

4. Пълноценната храна и малките любими удоволствия ще повдигнат настроението ви, ще ви дадат енергия и желание за работа. Осигурете си ежедневно плодове, зеленчуци, морски дарове и зехтин.

5. Приемайте хранителни добавки. При смяната на сезоните, както и при промяната на часа, витамините ще подготвят тялото ви за вирусните инфекции. Пийте витамини А, С, Е и В6.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*