Home / Новини / Старица не успяла да си купи алкохол без лична карта

Старица не успяла да си купи алкохол без лична карта

92-годишната баба е в потрес

Даян Тейлър искала да купи бутилка алкохол на сина си от близкия магазин. Там обаче й отказали, тъй като нямала лична карта, с която да покаже, че е пълнолетна, пише dnes.bg.

Старицата показала картата си за градския транспорт, но продавачката останала непреклонна. Тя се възмутила, че някой изобщо допуска, че е непълнолетна, след като е на цели 92 години.

От една страна, британката се зарадвала, че я мислят за по-млада. Приела го като комплимент, но от друга страна – тя изобщо не приличала на 20 –годишна.

Всички я смятали за доста по-млада. Когато казвала истинската си възраст, никой не искал да й повярва.Дали обаче е изглеждала като девойка в очите на продавачките – не е ясно, а и е малко вероятно.

Г-жа Тейлър насърчава търговците, които продават алкохол, да бъдат бдителни, но пък нейният случай си бил чисто престараване, или дори подигравка.

Докато в България алкохол и цигари си купуват деца на по 10-12 години без проблем, то явно във Великобритания и старците не могат да си купят от тези артикули без лична карта.

Въпреки че ситуацията с Даян Тейлър звучи като анекдот, то тя е напълно реална.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*