Home / Здраве и диети / 5 прости стратегии за по-бистър ум

5 прости стратегии за по-бистър ум

Можете лесно да подобрите умствените си възможности и да постигнете страхотни резултати в живота си. Има лесни начини за повишаване на концентрацията и доброто настроение. Ето 5 от тях:

Леки упражнения

Дори да не сте фен на фитнес залите, не се безпокойте! И супер леките физически упражнения стимулират производството на мозъчни клетки. Ако ви мързи да скачате и бягате, излизайте на 40-минутна разходка 3 пъти седмично.

Дишане

Медитиращите по 20 минути на ден хора са по-щастливи и по-здрави. Проучаване показва, че тези хора по-рядко страдат от депресия и изпитват повече щастие.

Ласки

Редовните ласки, прегръдки и целувки намаляват значително тревожността и увеличават радостта от живота. Това от своя страна стимулира значително развитието на нови клетки в хипокампуса.

повишаване на концентрацията

Как да станем по-умни?

Топки

Едно интересно изследване показва, че ако човек си подхвърля топка всеки ден по 30 минути в продължение на половин година, при него се наблюдава растеж на нови клетки в мозъка.

Без GPS

GPS-ът е удобен, но не помага на мозъка. Хората, които имат добри навигационни умения, доста по-рядко страдат от деменция.

loading...

One comment

  1. Да, действат тези техники, но основното си остават добрите нива на DHA. Това е една от омега 3 мастните киселини. Без нея нервната система и ума зависват. Първоначално сте по-мудни, по-глупави ,а с напредване на възрастта сте предразположени към всички нервнодегенеративни заболявания – Алцхаймер, Паркинсон, ….. За това хапвайте студенолюбиви морски риби или просто си купувайте омега 3 хранителна добавка като ТАЗИ . В Жалко , че в БГ цените са тройни, но пък добрата новина е ,че доставката от този сайт е само 4$.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*