Home / Новини / Този ангел спаси 60 000 души от сигурна смърт!

Този ангел спаси 60 000 души от сигурна смърт!

Рейчъл Беквис помогна на хиляди хора, които не познава

Има една приказка, че Господ прибира при себе си хората с добро сърце прекалено рано… Историята на един ангел от Сиатъл потвърждава това!

Рейчъл Беквис

Рейчъл Беквис

Рейчъл Беквис затваря очичките си завинаги на 9-годишна възраст след жесток пътен инцидент. Но въпреки че е толкова малка, тя спасява живота на 60 000 души.

По данни на ООН всеки десети жител на света страда от недостиг на питейна вода. Разбрала този тъжен факт на невръстна възраст, Рейчъл решава да помогне с каквото може на хора в Африка, които имат подобен проблем.

Тя се решава на тази важна стъпка, след като слуша лекция на Скот Харисън – шеф на благотворителната организация „Charity: water“.

Момиченцето е шокирано от кадрите – със свито сърце то гледа как дечица на Черния континент пият вода от локви, в които има червеи, тъй като нямат достъп до чиста такава.

Някои от тях се разболяват от чревни инфекции и умират.

Потресена от случващото се, Рейчъл моли родителите си да не канят никого на рождения й ден. Тя пише на всичките си приятели да не й купуват подаръци, а да преведат парите на нейната страничка в сайта на фонда „Charity: water“.

Там малкият ангел събира пари за строежа на кладенци в Африка. Голямата й мечта е да събере… 300 долара. Тази сума е напълно достатъчна за спасяването на 15 човешки живота.

За да се сдобие със сумата, тя дори се подстригва два пъти и продава косата си на онкоболни дечица, които са минали химиотерапия. Въпреки огромните усилия обаче, успява да събере едва 220 долара.

Само месец и половина след старта на нейната благотворителна страничка тя загива във верижна катастрофа. Всъщност Рейчъл е единствената жертва в ужасния пътен инцидент. Всички други хора оцеляват, само тя – не.

Детето е в кома известно време и близките й се чудят как да му помогнат. Решават да популяризират идеята му и привличат на своя страна познати и непознати.

Даренията нарастват ден след ден, но дори тази хубава новина не е в състояние да събуди момиченцето. Накрая лекарите решават да изключат поддържащата апаратура и то умира. Органите му са дарени на дете, което се нуждае от тях, за да живее.

Цяла Америка е потресена от трагедията!

Не след дълго става ясно, че ангелчето е успяло да събере 1 265 823 долара – сума, която е достатъчна за построяването на кладенци и филтриращи системи за 60 000 души.

Майката на Рейчъл – Саманта Пол, продължава делото на дъщеря си. Тя събира помощи и често пътува дo Африка до ден-днешен.

„Случи се чудо! Това малко момиченце донесе здраве, щастие и нов живот на хиляди хора“, казва Скот Харисън от „Charity: water“ и съжалява единствено за това, че не е успял да се запознае с Ангела от Сиатъл…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*