Home / Новини / Ти и твоят баща

Ти и твоят баща

Отношенията с родителите предопределят до голяма степен бъдещите връзки с противоположния пол

Нови проучвания показват, че отношенията с баща ви в детството определят до голяма степен отношенията с мъжете на един по-късен етап.

Строгият баща
Справедлив, но строг – навярно често ви е казвал това. Тези бащи изключително много държат на децата си, но не им го показват, защото мислят, че така ще ги разглезят. Такъв тип баща прави девойката силна, мотивирана и целенасочена. С времето жената започва да изисква също толкова от мъжа до себе си, колкото са изисквали навремето от нея. Възможно е да се стреми да бъде винаги перфектна и така да натоварва с комплексите си половинката, но все пак всичко е строго индивидуално.

Липсващият
Този тип баща отсъства на всички най-важни събития в живота на своето дете. Оправдава се с работата си, а всъщност просто не е роден за родител. Не обича да поема отговорност и бяга винаги, когато го притиснат с въпроси. Дъщерите на такива бащи израстват неуверени в себе си, често имат ниска самооценка и правят всички възможно, за да привлекат вниманието на срещуположния пол.

Приятелят
Тези бащи са повече приятели за децата си, отколкото родители, особено в юношеската възраст. Дъщерите на такива бащи се чувстват комфортно в мъжка компания, могат да общуват перфектно с мъжете, но понякога не успяват да разграничат приятелското от любовното отношение. Възможно е да бъдат обвинени, че флиртуват с гаджето на приятелка или колежка. Могат и да не забележат, че някои мъже ги харесват като жени, а не като приятелки.
сподели ме

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*