Home / Новини / Русия: Дядо Добри е ангел!

Русия: Дядо Добри е ангел!

„Гладът и студът не му пречат“, пише руско издание

 

Дядо Добри е най-големият дарител на храм-паметника "Александър Невски"

И Русия се поклони пред живия ангел Дядо Добри. „Старец на 98 години събра от милостиня повече от 40 хиляди евро и ги дари на църква“, пише в. „Жизнь”.

Руското издание нарича нашенеца, трогнал хиляди българи и чужденци, „аскет“, „отшелник“, „светец“. Вестникът отбелязва още, че старецът постоянно дарява пари за възстановяване на българските църкви.

Известен факт е, че именно Дядо Добри е човекът, направил най-голямото дарение за ремонта на храм-паметника „Александър Невски“. До момента той е дарил 40 хиляди евро. Възрастният мъж помага и на хора, изпаднали в беда. Платил е тока и парното на детски дом. Постоянно помага и на бездомници.

„Гладът и студът не му пречат“, пише още руският вестник и подчертава, че Дядо Добри не се сърди на тези, които го подминават и не му обръщат никакво внимание.

Без значение дали е лято, или зима, той ходи със стари ботуши и вълнени дрехи. Сякаш е човек, дошъл от друга ера. Ненапразно много хора го оприличават на Свети Иван Рилски. Споделя, че пенсията му от близо 200 лева му стига. За себе си не е изхарчил и стотинка от парите, които хората са му дали.

„Дядо Добри е баща на 4 деца. Има легло, на което да спи, но той предпочита пода. На масата в дома му има само хляб и един домат. Това му стига“, пише още руският „Жизнь”.

Снимка: www.saintdobry.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*