Home / Новини / Ревността при мъжете зависи от месечния цикъл на дамите

Ревността при мъжете зависи от месечния цикъл на дамите

Овулацията на жените променя и поведението на мъжете

Учени от Ливърпул установили, че мъжката ревност е тясно свързана с месечния цикъл на жените. Те провели изследване, в което включили 135 съпружески двойки. Учените проследили зависимостта между овулацията на дамите и верността на половинките им. Оказало се, че когато представителките на нежния пол са в овулация, мъжете им се превръщали в тотални ревнивци. Дори и господата, които не показвали признаци, че ревнуват, започвали да следят по-изкъсо партньорките си.

Учените обясняват тази тенденция с вроденото недоверие на мъжете. Когато дамата им е в идеалния период за зачеване, те се страхуват да не се възползва някой друг “самец”. Това ги кара да бъдат подозрителни и чувствителни на тема вярност.

Това поведение всъщност съвсем не е случайно. Ако обърнете внимание как стои този въпрос при животните, ще ви направи впечатление, че мъжките екземпляри зорко бдят на женската. При шимпанзетата това е най-ярко изразено.

Жените, които са по-активни в сексуално отношение, са и по-ревнувани от партньорите си. Разкрепостеното поведение не буди доверие и кара мъжете да се съмняват, да разпитват и да създават излишно напрежение в една връзка. Не е тайна, че през периода на овулация, жените са най-красиви и привличат срещуположния пол като магнит.
сподели ме

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*