Home / Лайфстайл / Разкошни идеи за интериора на вашия дом през 2014 година

Разкошни идеи за интериора на вашия дом през 2014 година

Изберете уникални вещи за дома си

2014-а идва с разкошни идеи за интериора у дома. Няколко главни стила се преплитат в препоръките на дизайнерите, а цветовете, които ще са хит, са лилаво, синьо и бяло, пише един от най-четените български вестници „Телеграф“.

Лилавото е отлична идея за хола, а ако помещението е по-малко, можете да сложите този цвят само за акцент на една от стените. Смело избирайте между нюансите в цялата гама – от дълбоките чувствени тонове до леките и свежите, взети от нежните листенца на орхидеята. Цветът отлично се връзва с концепцията на няколко различни стила – арт деко, рококо, стиймпънк. Лилавият цвят призовава към спокойна мечтателност, където нищо не отвлича вниманието от приятните мисли, твърдят експертите. Творческите натури обичат лилавото, interior v lilavoпонеже е интересна смесица между две взаимно изключващи се неща – топлината и страстта на червеното и студената свобода на синьото.

Чудесна комбинация може да се окаже лилаво и бяло. От година-две насам най-изисканите идеи за оформление на дома залагат именно на класическото бяло. Неговата простота, чистота и стил подчертават по удивителен начин акцентите в интериора – да речем диван в цвят тифани или пък кораловочервения полилей.

Минимализмът отново е силен тази година, което ще рече, че се търси максимално изчистване на пространството – семпли строги линии на мебелите, усещане за простор и никакви набиващи се детайли. Ако стените са в бяло, можете да си позволите и мебелите да са такива или пък килимът и дамаските да са в унисон.

Третият вариант е да запретнете ръкави и да боядисате жилището си в синьо. Тук по-подходящи са нюансите от гълъбово-синьо до бледите небесни тонове. Комбинацията с бяло дава неповторимо усещане за изисканост и едновременно с това уют. Ако изберете синьото за основен цвят, неsinio разваляйте хладната му красота с твърде топли акценти в останалата част от интериора – придържайте се към сродните му цветове сиво, лилаво и т.н.

Синьото е и любимият цвят на приближаващата Година на Дървения кон според китайския календар. Можете, разбира се, да го използвате и само като акцент за дамаските у дома.

Материи

На който и водещ цвят да се спрете, имайте предвид, че за да постигнете желаното „звучене“, трябва внимателно да подберете и материите, които ще комбинирате. Запомнете, че девизът на 2014-а е  „Еко!“. Естествените материали остават любими на дизайнерите, в съчетание с високотехнологични съвременни варианти. В този ред на мисли миниградината с красиви екзотични растения си е почти задължителна – заделете кът за това или ползвайте широките первази на прозорците. Ако сте решили да подновите само текстила у дома, можете да се съобразите с изискването за естественост и натуралност и да вземете ленени пердета и покривки например. Що се отнася до цветовете и щампите – геометрични и флорални са най-актуалните. Не се  тревожете да вземете и голямо текстилно пано с едри цветя.

Уникат

Уникалните елементи в дома са желателни

Уникалните елементи в дома са желателни

Освен че благоприятстват за правилното протичане на енергията у дома според фън шуй философията, уникалните вещи са особено актуални тази година. В случай че сте сръчни и пълни с идеи как да създадете даден предмет или да разкрасите нещо старо – няма да сбъркате, ако се захванете с това. Можете също така да се разходите из антикварните магазинчета или пък да потърсите в сайтовете за втора употреба. Една старинна музикална кутия, грамофон, сандъче, кафез, картина или пък старинно кресло ще внесат дозата уникалност, която ви трябва.

Към тази тенденция се присъединява “износеният“ винтидж шик. Все някъде на давана или в мазето е останал стар персийски килим или някоя ракла, която да ви свърши работа. Носталгията по старото внася уют и стил у дома. Черно-белите фотографии, кутия за бижута, няколко плочи също са отлична идея. Из магазините за мебели има отделни секции със „състарени“ предмети, така че и от там можете да си харесате нещо подходящо.

Пак от стари платове и тениски пък можете да си сглобите пачуърк кувертюра, одеяло, даже килим. Изрежете правилни форми от изостаналите дрехи с щампи или платове и направете вашето уникално творение с малко усилия и пари.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*