Home / Новини / Потребители на Facebook се обединяват в защита на художника, изрисувал паметника

Потребители на Facebook се обединяват в защита на художника, изрисувал паметника

Неизвестен художник изрисува Паметника на съветската армия в София

Общината издирва нарушителя, който ще бъде длъжен да покрие разноските по възстановяването на стария облик на паметника или да го направи сам. Твърди се, че има снимка на ентусиаста и полицията вече го издирва. Преобразените в нови одежди статуи събират любопитните погледи на минувачите, скрехнати като Супермен, Капитан Америка, Джокера, Върколака и Дядо Коледа.
Потребители на популярната социална мрежа Facebook се обединяват в различни групи, целящи да попречат на община София да възстанови стария скучен облик на паметника. Има и много потребители, които обявяват действията на мнимия художник като вандализъм и се възмущават. Преобладаващо обаче е мнението, че новата визия на Паметника на съветската армия е една добра идея на младото поколение, показваща недвусмислено, че някъде нещо изостава от променящите се обстоятелства, някъде нещо е сбъркано и не е “в крак с времето”.
Потребители на Facebook обявиха дори конкурс за желаещи да дорисуват паметника, а такива несъмнено ще има. Оцветеният паметник се превърна в топ новина за чуждите медии, която беше отразена във Великобритания, Русия, Канада и Австралия. Новината намери място дори в британския вестник “Дейли мейл”. Потребителите в интернет пространството отдадоха предпочитанията си на Дядо Коледа – той събра най-много овации и симпатии. На второ място се нарежда Капитан Америка.
Обещаваме да следим развоя на събитията и да ви информираме.
бутони към социални мрежи

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*