Home / Новини / Огледалце, огледалце, коя от всичките Снежанки е най-красива?

Огледалце, огледалце, коя от всичките Снежанки е най-красива?

През годините не са малко актрисите, пресъздали красивата Снежанка на големия и малкия екран. Коя от тях е най-красива? Нека битката да започне сега!

Чарлийз Терон като Кралицата в "Снежанка и ловците"

Чарлийз Терон като Кралицата в "Снежанка и ловците"

Подобна ретроспекция би била прекалено несправедлива, а и времеотнемаща, затова ще се спрем само два филма, в които не само Снежанка е убиец, ами и мащехата е трепач. Или казано по друг начин – актрисите, които изпълняват двете роли са не само големи звезди, но и убийствено красиви жени.

Филмите, за които става дума са сравнително нови, а Снежанките в тях – ненавършили и 30 години. През лятото на 2012 година предстои да видим една смразяваща кръвта Чарлийз Терон в лената „Снежанка и ловците“. Там феновете на южноафриканската красавица могат да се насладят на нейната тъмна страна. И  ако това е добре, то по-добре е, че ще имаме сериозна база за сравнение, защото покрай коледната истерия стана факт още един филм за Снежанка, в който си партнират Лили Колинс и Джулия Робъртс. Той се казва „Огледалце, огледалце“ и представя един по-скоро класически прочит на приказката, за разлика от завладяващата готика на „Снежанка и Ловците“

И така, каква е присъдата?

Въпреки използването на едни и същи класически линии, филмите са различни като нощта и деня.

Докато „Снежанка и ловците“е тъмен и тайнствен, а на моменти и доста плашещ, то в „Огледалце, огледалце“ има не малко комедийни моменти. Там Джулия Робъртс играе по-скоро саркастична кралица, отколкото лоша мащеха.

В заключение не ни остава нищо друго, освен да кажем – гледайте! Гледайте и сравнявайте, наслаждавайте се и водете децата си на кино, защото и в двата филма има за всекиго по нещо.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*