Home / Лайфстайл / Ниското самочувствие не е диагноза за цял живот

Ниското самочувствие не е диагноза за цял живот

Излъскай самочувствието си

Вероятно ви се е случвало да се изненадате от високото самочувствие на някой, който не блести с нищо особено. Перфектната визия или дипломата от престижен университет не са единствените поводи за гордост. Всеки човек минава през периоди на отричане, вътрешно неудовлетворение, ниска самооценка и депресия. Тогава самочувствието е поставено на най-голямото изпитание. А точно то помага за намирането на партньор и на хубава работа. Никой не обича мърморещите комплексирани хора, които нямат добро мнение за себе си.

1. Когато те изоставят, това не е повод да се комплексираш. Изневярата съсипва самочувствието най-бързо. Започват сравненията и анализите защо тя, а не аз и т.н. Обикновено, когато единият партньор реши да кръшне, това не е свързано с външния вид на другия. Това не означава, че неугледната визия не прави впечатление, но и не бива да се търси вината само в единия.
2. Професионалните успехи и израстването помагат изключително много за доброто самочувствие. Не можеш да промениш коренно визията си, но можеш да се информираш, да се развиваш и да вървиш напред.
3. Не се слагай в чуждите стандарти. Живей според своите разбирания и приеми всичките си несъвършенства. Излишните килограми не са повод за системни терзания. Здравословното хранене и спортът повдигат духа и самочувствието.
4. Не завиждай. Завистта е враг на вътрешното удовлетворение, спокойствието и не на последно място – на самочувствието. Ако постоянно се кахъриш колко добре изглеждат другите и колко са пробивни, няма да ти остане време да се забавляваш и да живееш качествено.
споделяне в социални мрежи

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*