Home / Мистично / Невероятната интуиция на близнаците наистина съществува

Невероятната интуиция на близнаците наистина съществува

Любопитното е, че в повечето страни за по-голям се смята близнакът, който се е родил пръв, докато в Япония е обратното

Японците смятат, че вторият близнак е проявил повече мъдрост и зрелост, пропускайки напред своя брат или сестра, следователно именно той е по-големият…

bliznaciСпоред вярванията на някои народи близнаци се раждат от различни бащи и колкото и да е странно, изглежда, че понякога това действително се случва. Известен факт е появата на братя-близнаци,единият от които е бял, а другият -чернокож. След проведена генетична експертиза се доказало, че момченцата имат различни бащи. Лабораторна грешка или научно потвърждение на суеверието?

Може би някога и други митове ще бъдат доказани от науката. Отдавна е установено, че съдбите на много близнаци са сходни. „Една съдба за двама“, са казали древните. Братя-близнаци били разделени още като малки при развода на родителите си – единият останал с бащата, а другият – с майката. Срещнали се след 39 години и установили, че биографиите им сякаш били написани под индиго.

Оказало се, че и двамата се женили два пъти, при това първите им съпруги носели името Линда, а вторите – Бети. Имали кучета с еднакви имена, пушели цигари от една марка, на една и съща възраст напълнели с по .5 кг и т.н.

Този случай далеч не е единственият. Британските близнаци Джон и Майкъл почивали в Алпите едновременно и с точност до минута си счупили крака, намирайки се на различни ски писти. Американските близначки – сестрите Шнайдер, участвали в лотария, без да се наговарят. Заложили на един и същи номер и спечелили. Сестрите живеели в различни градове и не се били виждали от години.

Такива съвпадения са хиляди и те карат учените да търсят закономерности в опитите си да разгадаят феномена на близнаците. И такива обяснения вече съществуват. Например било установено, че при повечето близнаци са почти еднакви енцефалограмите, което свидетелства за идентична работа на мозъка. ДНК на едноличните близнаци съвпадат практически на сто процента. Докато отпечатъците на пръстите им са различни. Още една загадка? По-скоро обратното – доказателство, че става дума за две различни личности, а не за един човек и за неговата сянка, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*