Home / Новини / Наши абитуриенти се отказват от бални тоалети, за да помогнат на болни деца

Наши абитуриенти се отказват от бални тоалети, за да помогнат на болни деца

Важно е какво сърце носим, а не как изглеждаме, казват те

Децата от столичната Втора английска гимназия, завършващи тази година, се отказват от скъпите бални тоалети, за да помогнат на болни дечица. Абитуриентите са решили да не дават пари за рокли и костюми, след като разбрали за „пеперудените деца“. На празника те ще се появят спортно облечени, с най-обикновени бели тениски.

В България 8 дечица страдат от булозна епидермолиза. Това е рядко генетично заболяване, заради което кожата става изключително крехка и ранима. Дори майчината ласка може да стане причина за сериозно нараняване.

abiturientiАбитуриентите от Втора английска гимназия искат да облекат сърцата си в красиви премени, а не телата си.

„Вместо да дойдем със скъпи ризи и рокли, решихме да дойдем с бели тениски, които символизират надеждата и добрината“, споделят децата. За тях е по-важно не как изглеждат, а какви хора са и какво сърце носят.

Животът на „пеперудените деца“ никак не е лесен. Нужни са ежечасни грижи за предпазване на многобройните рани от инфекции. Всичко това е придружено с ужасни болки… За да се облекчи състоянието им, постоянно трябва да се използват специални незалепващи превръзки и антибиотични кремове. Сумата за лечение на месец е около 2000 лева. Въпреки че е дало обещание нещо да се промени, Министерството на здравеопазването не поема лечението на болните.

„Всеки желаещ може да се включи в кампанията. Всички ние заедно можем да помогнем на тези деца“, категорични са завършващите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*