Home / Новини / Майки кръщават отрочетата си на фолкзвезди и героини от турски сериали

Майки кръщават отрочетата си на фолкзвезди и героини от турски сериали

Андреа и Инджи са сред най-популярните имена в Хасково


Майките в Хасково предпочитат да кръщават децата си на популярни фолкзвезди и героини от турски сериали, отколкото на собствените си роднини. Андреа, Емануела, Габриела и Инджи са сред най-тачените в областта, потвърждават от АГ болницата.

Туркините пък често избират имена от известни анимационни филмчета или от любимите си турски сериали. Според статистиката 30 % от всички бебета, родени в хасковската АГ болница, носят имената Еда, Инджи, Аслъ, Мерт и разбира се – Ферхунде.

Ромите правят изключение от тази статистика и кръщават децата си с американски имена, но много често избират името Исус.

Българките се надпреварват да кръщават децата си на известни фолкзвезди или популярни личности. Все по-често се срещат момиченца с имена като Катрин, Жаклин, Марая и Джанет.

Традиционните български имена остават на заден план, но има и родители, които държат да кръстят отрочето си с типично българско име като Петър, Павел, Мария, Стоян и др.

Името Андреа за кратко се превърна в любимо на много хора, а на по-задни позиции остават Галена, Анелия и Преслава. Смята се за добър вкус да кръстиш бебето си със звездно име, въпреки че много баби и дядовци остават сърдити от този факт.
бутони към социални мрежи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*