Home / Мистично / Кои са енергийните вампири и какво могат да ни причинят?

Кои са енергийните вампири и какво могат да ни причинят?

Избягвайте тези хора, не ги допускайте до себе си

Дали енергийните вампири са хора, които по рождение имат способност да крадат енергия от другите? Или става дума за някакъв психологически феномен?

Що за чудо са енергийните вампири?

Преди всичко – те са обикновени хора, които едва ли биха се уплашили от дневна светлина, миризма на чесън или светена вода.

Специалистите смятат, че енергийните вампири могат да бъдат разделени на два типа: едните съзнателно отнемат психична енергия от хората, а другите изобщо не осъзнават, че лишават другите от сили.

Смята се, че вампиризмът може да се прояви още при малкото дете. Жестокото отношение към животните, капризите и взискателността към родителите – това са първите признаци, по които може да се определи енергийният вампир. При детето това вероятно става на подсъзнателно ниво.

Ако с възрастта обаче човек не се опитва да се променя или по някаква причина външните условия не му позволяват да го направи – тогава той става съзнателен енергиен вампир.

Как се случва всичко?

Най-обикновен пример за енергиен вампиризъм е кавгата и обикновено провокатор на подобни ситуации е точно вампирът.

енергийните вампири

Стойте далеч от енергийните вампири

Той се нуждае от енергията, която ще отдадете, като излезете извън кожата си от яд, пише „Журнал“. И не става дума само за близки и познати, а и за съвсем случайни хора в трамвая, с които неусетно се скарвате заради някаква глупост.

Ревнивците също са част от „племето“ на енергийните вампири. Те са подозрителни и недоверчиви, което определено мъчи партньора им.

Всички тези провокатори на скандали са от типа „активни“ или „слънчеви“ вампири.

Те се хранят с отделяната отрицателна енергия – ако викате ядосано, хвърляте злобни обвинения или просто проявявате страх, осигурявате прекрасно енергийно „меню“ за вампира.

Как да се спасите?

Просто запазете спокойствие. Не си позволявайте да изпадате в истерия, да викате, да не сдържате нервите си.

А ако не можете да изтърпите тази провокация и усещате, че нещата вървят към вашето избухване, просто избягайте – махнете се, за да се предпазите.

Не си мислете, че със сигурност ще изловите енергийния вампир, като откриете кой най-често ви вбесява.

Има и други вампири, които са доста по-прикрити и обикновено към тях изпитваме респект или съжаление.

Сетете се за онази ваша позната, която все обяснява как трябва да стоят нещата – не е ли като ходещ защитник на морала? Такива хора обикновено не позволяват да се коментира тяхна постъпка, но не пропускат да изкритикуват чуждата.

Или друго: приятелка е седнала с вас на кафе и ви е превърнала в „кошче за душевни отпадъци“. А вие съвсем доброволно сте се отдали на това мъчение – за да помогнете, като изслушате болката.

Това са „пасивните“ (или наричани още „лунни“) вампири. След подобен контакт човек очаква да се чувства добре, защото е изслушал чуждата беда и се е опитал да помогне с разбиране и съчувствие.

А става точно обратното: чувствате се като изсмукани, опустошени и слаби. Дори може да се разплачете без причина или да чувствате озлобление към най-близките си.

Снимка: Pixabay.com

2 comments

  1. Reshenieto e kogato ste v tiahna kompania da gi imitirate v povedenieto im. Raboti! Byrzo si namirat novi jertvi narecheni priateli 😉

  2. Пълно е в нашата страна с енергийни вампири,срещала съм ги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*