Home / Хоби / Отгледайте люляк у дома през зимните месеци!

Отгледайте люляк у дома през зимните месеци!

Цъфтящ люляк през зимата

Цъфтящ люляк няколко месеца по-рано от естественото можете да получите, като форсирате 3-4-годишни екземпляри през зимните месеци на закрито. Избраните храсти се изкопават през лятото и се подрязват корените им, за да могат да се разраснат. За тази цел изрязвате с лопата 40×40 см около растението и така режете и корените.

През есента храстите се изкопават с пръстта около корените, поставят се на подложка от листа или слама и lyulyakсе покриват с дебел слой (25-30 см) слама. В такъв вид растението преминава период на охлаждане, който трае няколко седмици. Растението с охладените корени се поставя в оранжерия и се закопава в почвата или пък се слага в голям съд. Първоначално се държи при температура 2-3 градуса, след това при 8-10 градуса, за да се аклиматизира, пише „Уикенд“. След като се появят първите пъпки, температурата се повишава до 26-28 градуса. За да ускорите процеса, можете да опръскате короната няколко пъти с топла вода. След разпукването на първите цветове, температурата се снижава до 15 градуса.

За форсиране се използват сортове с бели и светловиолетови цветове. След като прецъфти, люлякът се държи при ниски положителни температури до пролетта. След това в питомника за две години при добри грижи може да се подготви отново за форсиране. Растенията могат да се използват за периодичен ранен цъфтеж в продължение на 15-20 години.

One comment

  1. Толкова е красиво това дърво.На вилата ми имаме едно дърво, но ми се иска да прихванем и бял люляк. Те така приятно миришат и когато разцъфтят всички изглежда разкошно.Но признавам, че до сега зимата не сме имали подобно дръвче.Вижда ми се малко сбъркано.Благодаря ви за тази снимка и се надявам да ни пишете още за такива дръвчета, които можем да сложим и да красят нашата градина и двор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*