Home / Мистично / Какво вещаят счупеното огледало и сърбящите длани?

Какво вещаят счупеното огледало и сърбящите длани?

Да си припомним някои от най-популярните суеверия

Щастливата заешка лапка

Да имате такъв талисман е беда за зайчето и голям късмет за собственика. Според суеверието, което води началото си от V в. пр.н.е., можете да се сдобиете със свръхестествен заешки късмет, ако разполагате със задна лява заешка лапа от убит или уловен на гробище по пълнолуние заек. Очевидно за самия скокльо това няма да е никакъв късмет…

Да чукнеш на дърво

Да почукате на дърво след обнадеждаващо твърдение означава, че примамвате съдбата, викате късмета си. Казват, че това суеверие е достигнало до нас от древни времена, когато хората смятали, че в дърветата живеят добри духове. Чукайки по нещо дървено, човек ги е викал на помощ.

Счупено огледало

Както вече стана ясно, огледалата са мистични предмети, които изсмукват душата ни. Но какво става, ако счупим огледало? Разбира се, седем години нещастие. Някои суеверни източници твърдят, че уловените в огледалото души schupeno ogledaloвлияят неблагоприятно върху съдбата ни. Мислите си, че им правите услуга, като ги освобождавате? Нищо подобно! Те си остават вътре в огледалото.

Наздраве!

За мнозина фразата „Наздраве“, след като някой кихне, е просто жест на вежливост. Но произходът на тази формалност идва от римския папа Григорий Велики, който изказвал това пожелание на хората, кихащи по време на чума, и поради погрешното убеждение, че душата изчезва от тялото по време на кихане, а сърцето за миг спира. Затова фразата „Наздраве“ била начин да се приветства човекът, завърнал се към живота.

Четирилистна детелиначетирилистна детелина

Това растение е символ на късмета. В някои традиции се използвало за търсене на спътник в живота. Как работи? Първо, трябва да намерите четирилистна детелина. Ако ви провърви, трябва да я изядете или да я сложите в обувката си. След това силите на късмета се активизират и първият, когото срещнете, ще бъде вашият съпруг или съпруга.

Сърбящи длани

Това суеверие има множество варианти. Немалко хора вярват, че ако ви сърби дясната ръка, ще давате пари, а ако ви сърби лявата – ще получите. А ако ви сърбят и двете длани? Отидете на лекар, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*