Home / Хороскоп / Какъв родител сте според зодията?

Какъв родител сте според зодията?

Конфликтът между родители и деца е вечен като самия живот

Така е заложено от природата, че по-старото поколение се опитва да предпази по-младото от собствените си грешки, но децата смятат родителите си за отживелица и не бързат да ги послушат. Нещата се задълбочават, ако от астрологична гледна точка между хороскопите на родителите и децата липсва съвместимост. Кога се случва това и как да се избегне сблъсъкът?

родител зодия

Родител според зодията

Марс атакува

Най-войнствените и непримирими родители са Овни и Скорпиони и причината е тяхната планета-управител Марс. Родителят Овен или Скорпион, особено бащата, винаги е готов за открито противоборство, но най-много конфликти възникват с деца, появили се на бял свят под същите знаци – Овен и Скорпион. На всеки от тях му е трудно да отстъпи, тъй като и двамата признават само победата или поражението.

Убежденията на по-възрастното поколение изглеждат на младите като анахронизъм и колкото повече протестират децата, толкова по-силно ги притиска родителят. А ако децата се подчинят на волята на „марсианеца“, той започва да протестира срещу тяхното слабоволие и малодушие. В резултат на детето не му остава нищо друго, освен по-скоро да напусне бащиния дом, за да се избави от безкрайния контрол и натиск.

Но ако родителите Овни и Скорпиони са достатъчно мъдри, те се превръщат в истински приятели и помощници за своите деца. Ако се отнасяте към марсианския тип, не се престаравайте, не натрапвайте на детето си своето мнение, не го карайте да играе по свирката ви. Наградата за вас ще бъдат доверителните и топли отношения с вашето чедо…

Богинята Венера

Любвеобилната Венера е управител на Телците и Везните. Тези родители обожават децата си. Върху тях те стоварват море от любов и внимание, в което те могат да се удавят. На ненагледното чедо се позволява всичко: да капризничи, да бездейства, да се качва на главата на възрастните.

Обратната страна на медала е несамостоятелността и разглезеността на децата. Тези качества се задълбочават, ако в семейството расте Лъв, Водолей, Риби. На сина или дъщерята им е толкова комфортно в родителското гнезденце, че нямат никакво желание да го напуснат.

Децата на венерианците са като скъпоценни украшения, с които родителите не искат да се разделят. За такъв тип отношения е актуален конфликтът на раздялата. Когато децата все пак излизат изпод родителското крило, майката или бащата ги смятат едва ли не за предатели.

Извод: трябва да минимизирате своята намеса в живота на децата си, но при това е важно да съхраните душевната топлина и контакта между вас, пише вестник „Феномен“.

Под влияние на неуморния Меркурий попадат такива различни родители като Близнаци и Дева

Колкото и да е странно, и едните, и другите се стремят да доведат чедото си до съвършенството, затова често изискват невъзможното от него. Родителите-меркурианци трябва по-често да хвалят децата си, да им се доверяват и да им предоставят повече свобода. Все пак одобрението, а не недоволството дават сили за нови подвизи.

Идеалният тип отношения родители-деца е общото увлечение, нещо, което ги обединява и изглажда острите ъгли в отношенията. Родителите Близнаци често изграждат сложни отношения с децата – Козирози, Скорпиони и Овни, а Девите – с Водолеи, Везни, Близнаци.

Лунният татко

Луната диктува свой стил на поведение на Раците, който се състои в прекомерна опека и прекалено безпокойство за всичко, което се отнася до семейството. Но в замяна на това дава любов и нежност по отношение на близките. Проблемите възникват само когато идва време родителите Раци да пуснат децата изпод собственото си крило. Всеки претендент за ръката и сърцето на тяхното чедо им се струва недостоен. Наистина, с времето Раците се успокояват и в отношенията настъпва мир и взаимно разбиране.

Ракът е доста разбран, общителен знак, но най-често възникват конфликти между него и Близнаци и Козирози, пише вестник „Феномен“.

Главният недостатък на Лъва, покровителстван от Слънцето, е желанието да отгледа от своето дете идеал, съвършенство

Лъвът се смята за център на Вселената, около който се въртят планетите и звездите. Той мечтае да види детето си, ако не на собственото си място, то поне редом до себе си. Но няма хора без недостатъци! Уви, именно това отказва да признае родителят Лъв, когато става дума за децата му. Затова на бедничките им се налага постоянно да отговарят на очакванията на бащата или майката. А когато те не се оправдаят, възникват конфликти. При това малцина се досещат, че зад страшния вид на Лъва се крие добро и любящо сърце.

За да избегнат конфликтите, родителите трябва да са по-меки и търпими към децата, особено към
онези, които са се родили под най-уязвимите за него знаци Риби, Везни, Близнаци.

Юпитер, ти се сърдиш, значи не си прав

Става дума за родителите Стрелци. Авторитаризмът е основният им недостатък. Те най-много обичат да натрапват на децата си своя собствен начин на живот.

Стрелците са много неспокойни, не могат дълго да останат на едно място. Пътешествията и командировките са родната им стихия, в която те се чувстват като риба във вода. Струва им се, че тази страст към промяна трябва да изпитват и децата им. Затова често бедното дете се мъкне с родителите по страни и континенти. Особено страдат в такива ситуации децата, родени под земни знаци -Телци, Деви и Козирози, които не обичат особено да се местят от място на място.

Вашата задача като родител е да отчитате желанията на детето. Добре е по-често да го оставяте на мира. Не учете децата да отстояват с пяна на уста собственото си мнение, понякога много по-полезно е да го запазят за себе си. И накрая: по-често хвалете детето, поощрявайте увлеченията му, бъдете му подкрепа. Ако юпитерианците трупат в душата си обида към децата, в живота им могат да възникнат много трудности.

Тази студена и далечна планета дарява своите подопечни Козирози със същата студенина

Такива родители се държат с децата си като началници с подчинени: заповядал – изпълнил. Козирозите изискват от чедата си желязна дисциплина, концентрираност и отговорност. Често искат да видят у тях това, което не са успели да постигнат самите те. А когато детето изяви желание да тръгне по свой индивидуален път, бащата или майката са готови да умрат, но да не му позволят да постъпва по собствено усмотрение.

Звездите награждават Козирозите с голяма сила на волята и настойчивост, а те, от своя страна, изискват същото и от децата си. И горко на детето, което се появи на бял свят мекушаво, спокойно, разбрано. Противоборството при Козирозите може да възникне с всеки знак от зодиака, тъй като те нямат равни по упоритост и сила на волята. Съветът към такива родители е: бъдете търпеливи и дипломатични, позволявайте на вашето дете да бъде такова, каквото е, вслушвайте се в неговото мнение.

Уран

Покровителят на Водолеите дарява родителите с широта на възгледите, свободолюбив и творческо мислене. Такъв баща или майка позволяват на детето си много неща, а главното е, че не му пречат да се развива и да се занимава с това, което обича. Родителят е в приятелски отношения с детето си, особено с Близнаци и Стрелци. С останалите може да има и сблъсъци.

Мечтата на много родители Водолеи е детето-вундеркинд. Но възпитавайки сина или дъщеря си в дух на пълна свобода, той му оказва мечешка услуга. За такова дете не съществуват авторитети, то не може да се впише в колектива, трудно се разбира с хората, не умее да върви към набелязаната цел.

За да неутрализират негативното на своята планета, родителите трябва да възпитават по-строго децата си, да ги държат в някакви рамки.

Родителите Риби са готови да се разтворят в децата си, да им отдадат цялото си време, всичките си сили и енергия и това не зависи от зодиакалния знак, под който са родени децата

Причината е Нептун – управителят на Риби. Девизът на тези родители е: детето винаги е право. Те постоянно са в течение на нещата и нуждите на своето чедо.

От една страна, това е добре: детето винаги усеща до себе си силно родителско рамо, на което може да се опре в труден момент. От друга страна, когато детето излезе изпод родителската опека, му липсва самостоятелност. Реалният живот обикновено плаши деца, възпитани от такива родители, затова често те късно излитат от родителското гнездо и създават собствено семейство. За да се избегнат грешките във възпитанието, родителите Риби трябва да дават повече свобода на децата си и да са по-строги и взискателни. Прекалената мекота е вредна и трябва по-често да употребяват думата „не“.

12 comments

 1. Уран

  Покровителят на Водолеите дарява родителите с широта на възгледите, свободолюбив и творческо мислене. Такъв баща или майка позволяват на детето си много неща, а главното е, че не му пречат да се развива и да се занимава с това, което обича. Родителят е в приятелски отношения с детето си, особено с Близнаци и Стрелци. С останалите може да има и сблъсъци.

  Мечтата на много родители Водолеи е детето-вундеркинд. Но възпитавайки сина или дъщеря си в дух на пълна свобода, той му оказва мечешка услуга. За такова дете не съществуват авторитети, то не може да се впише в колектива, трудно се разбира с хората, не умее да върви към набелязаната цел.

  За да неутрализират негативното на своята планета, родителите трябва да възпитават по-строго децата си, да ги държат в някакви рамки.

 2. е за стрелците- родители нито една дума не е вярна…сори…

 3. az smqtam, che ima istina v tova, za strelcite sushto! Poznavam tocno takiva sluchai , kato opisanite gore!

 4. хехех има доза истина

 5. ей това най-ми хареса : "Добре е по-често да го оставяте на мира. Не учете децата да отстояват с пяна на уста собственото си мнение, понякога много по-полезно е да го запазят за себе си."

 6. може да е полезно

 7. но е важно да го имат, и да е собствено, та макар и с пяна на уста 😉

 8. Pepi opasna si,vij kakvo pishe ,vazmojni sa konflikti ,ako deteto e kozirog!A Mitaka e na granicata s vodolei nali?Zatova po-burno reagira!A vidq li za mene kakvo pishe,tochno si e taka!

 9. Родителите-меркурианци – много вярно…. надявям се за добро 🙂

 10. mnogo vqrno za veznite moeto dete e celiq mi jivot

 11. Глупости! Питайте децата ми.

 12. Ivanka Velcheva Borisova

  Mnogo vqrno ! Osobeno shto se otnasq za ovni i skorpioni !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*