Home / Красота / Как лесно да подмладим ръцете си?

Как лесно да подмладим ръцете си?

Ръцете са постоянно изложени на слънце, вятър, студ и топлина и тяхната кожа е много чувствителна към атмосферните условия. Понякога те остаряват по-бързо от лицето!

Към 40-годишна възраст ръцете започват да се променят. По тях се появяват първите „старчески“ петна, кожата постепенно загубва плътността си. От този период нататък грижите за ръцете трябва да се удвоят, за да се съхрани младостта и свежестта им. Когато обикновените всекидневни средства не са достатъчни, на помощ идват методите на естетичната медицина.

Как да премахнем петната?

Наречени още „лентиго“, неприятните кафяви петна не са непобедими.

Лазерът е най-често използваното средство за унищожаване на пигментираните зони. Чрез него могат да бъдат премахнати и белите петна. Той не се препоръчва при кожа със силен слънчев загар, защото има висок риск от изгаряне.
Криотерапията унищожава петната чрез студ. Върху тях се нанася течен азот. Не се доверявайте на козметички, а потърсете помощта на дерматолог, тъй като трябва много да се внимава с продължителността на тази процедура. В krasivi raceпротивен случай могат да бъдат засегнати тъканите под петната и да останат белези. Пилинг с трихлороцетна киселина се прави на няколко пъти до окончателно избелване на пигментираните зони.

Как да изгладим кожата?

Пилинг с лазер CO2 – стимулира регенериращите процеси в кожните клетки. След три сеанса кожата видимо се подмладява.

Мезолифт – тази техника се състои в локална стимулация на фиброобластите чрез витамини, минерали, хиалуронова киселина. Необходими са от 3 до 5 процедури през 3 седмици, пише сп. „Здравен журнал“.

Как да прикрием вените и изпъкналите стави по пръстите?

С годините обемът на кожата намалява, тя изтънява и под нея лесно се виждат вените, а ставите се оголват. Естетичната медицина предлага решение на този проблем чрез инжектиране на запълващи продукти, които връщат на кожата нейната еластичност и тонуса й. Най-често се използва хиалуронова киселина, а ефектът от процедурата продължава 18 месеца.

15 минути за ръцете

2 минути за чистотата им – с малка четка и мек сапун измийте дланите и ноктите, за да стимулирате микрокръвообращението. Освен това така се премахват мъртвите клетки. По-важно е да ги миете грижливо, отколкото много често.

3 минути за масаж – хидратиращият продукт, който се използва след всяко миене, прониква най-добре, ако се нанася с масажни движения. Изберете богат крем, ако ръцете ви са много сухи, и продукт с по-лека текстура, ако кожата им е нормална. Ако не можете да ги масажирате често, правете го поне веднъж дневно, например вечер, докато гледате телевизия.

5 минути за подхранване – и ноктите, и кожата имат нужда от подхранващи вещества. Използвайте ароматни масла – изборът е голям, а ефектът им върху ръцете ви е сигурен. След като нанесете продукта, сложете меки памучни ръкавици, които ще улеснят проникването му в епидермиса.

5 минути за блясъка на ноктите – не ги оставяйте беззащитни и „голи“. Съществуват ефикасни средства за полирането им, които заглаждат повърхността и придават красив блясък. Изберете продукта, който е най-подходящ за вашите нокти – ако са меки, им трябва втвърдител, ако са грапави или по тях има цепнатини, те имат нужда от полиращо средство, което едновременно с това подхранва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*