Home / Споделено / Мишо иска силна и умна жена до себе си, но има малък проблем

Мишо иска силна и умна жена до себе си, но има малък проблем

Чувала съм и жени, и мъже да казват най-искрено: Тази пуста еманципация провали всичко и бракът ми отиде на кино. Мъжете се жалват, че жените са им отнели правото да бъдат глава на семейството, жените пък недоволстват, че всичко пада на техен гръб. Мишо обаче гледа на еманципацията с други очи.

– Не мога да си представя, че ще бъда с жена, която е по-малко образована от мен, по-неустойчива от мен на житейски капани, по-податлива на стрес и напрежение, жена без интелект, култура, възпитание. От малък съм си такъв.

Блондинки с малко гънки в мозъка не са ми в кръвта. Дори ме отблъскват. Сега, като се замисля, дори приятелките ми са по-умни от мен. А какво да говорим за интимните връзки…

– Нека за тях поговорим.

– Харесват ми еманципирани жени. Дами с положение в обществото, в службата… Такива, които умеят да правят пари, с гъвкав ум, амбициозни и успели.

– Май доста мъже си падат по такива.

– Не е свързано с парите, ако това си мислиш. Аз имам солидна професия, с която – където и по света да отида – сигурно няма да изкарвам по-малко от жените.

Владея перфектно два езика, имам две самостоятелни жилища – едното давам под наем, в другото живея. Няма от какво да се оплача.

Пътувам поне веднъж в годината на екскурзия в чужбина, уикендите обикновено излизам с колата извън София. Та, както виждаш, не търся еманципирана дама заради финансовото й положение. Просто само такива ме привличат.

умна жена

Мишо е влюбен в умна жена

– Запитваш ли се защо е така?

– Преди се питах, но вече спрях. Може да не са толкова красиви, но пък като се замисли човек – какво значи да си красив? За другите мъже жената може да е грозновата, а в моите очи да е самата прелест.

– Имаш ли в момента жена до себе си?

– За съжаление се разделихме преди месец. Нина замина да учи втора магистратура в Германия. Лошото е, че мечтата й е да остане там. Разбирам я и не мога да й се сърдя. Ще си останем обаче приятели. Такива са жените, които харесвам – знаят какво искат и как да го постигнат.

– Може да отидеш при нея…

– Не мога, по-скоро не искам, макар че тя вече много ми липсва. Аз харесвам България и никога не съм искал да живея другаде. Но разбирам и Нина, защото тя пък винаги е искала да се махне оттук.

Пред нея там се откриват невероятни възможности за работа, за кариера…

– Ако трябва да избираш между България и Нина?

– Втора седмица и аз си задавам този въпрос. Тя между другото иска да сме заедно. Не знам как да ти отговоря. Не съм изпадал в подобна ситуация – да ми липсва жена, която обичам. Времето ще покаже дали съм готов на такъв компромис.

– Любовта иска жертви.

– Права си. Човек е създаден да живее с някого, а не да е сам. Колкото и да мога да се справям сам, имам нужда от интелигентна жена до себе си. Жена, с която да заспивам и до която да се събуждам.

На мен не ми трябва домакиня и къщовница, а дама. Трябва ми Нина.

– Значи пак стигаме дотам, че я имаш, а всъщност вече я нямаш. В същото време тя ти липсва…

– Ох, не знам. Трудно е без Нина. На Коледа и Нова година ще сме заедно. Вчера си купих самолетния билет до Франкфурт. Десет дни ще съм там. Пък после каквото сабя покаже.

– Това ми звучи като – оставям се по течението.

– А, не. Не съм такъв човек. Не обичам други да ми режисират живота. Но, виж, на Нина може и да позволя, защото тя е всичко, от което имам нужда.

Източник:Л.драма

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*