Home / Рецепти / Как да си направим вкусни еклери?

Как да си направим вкусни еклери?

Лесна рецепта за еклери

Еклерите са сред любимите лакомства на малки и големи.

За да си направите еклери собствено производство, ще са ви необходими:

250 мл вода
120 г масло
150 г брашно
1 ч. л. сол
5 яйца

За крема:
350 мл прясно мляко
250 мл сметана
5. с.л захар или на вкус
4 с. л. нишесте
2 яйца

Продуктите ще стигнат за 20 еклера.

Времето, необходимо за приготвянето, е приблизително един час.

Начин на приготвяне:

В огнеупорен съд сложете водата да заври, преди това прибавете маслото.

еклери рецепта

Рецепта за еклери

Когато водата е готова, прибавете разбърканото предварително брашно, в което сте добавили и солта, и започнете да бъркате на слаб огън.

Така получената смес изсипете в друг съд и я оставете да изстине.

Разбитите яйца смесете с полученото тесто до получаване на гладка смес.

За да оформите еклерите, ще ви е нужен шприц.

Подгответе фурната, като я оставите на 220 градуса, в подходяща тава сложете хартия за печене и прибавете малко мазнина.

Оформете с шприц полученото тесто във формата на еклери и ги оставете във фурната за около 20 минути.

Можете да ги изкарате малко преди това и да ги набодете с клечка за зъби, а след това ги оставете за още около 5 минути.

Внимавайте да не ги изгорите.

След това извадете еклерите и ги оставете да се охладят.

Сега ще трябва да направите крема.

За целта разбийте яйцата с нишестето, прибавете топлото мляко, захарта и сложете на огъня за две, три минути, колкото да кипне.

Оставете и крема да изстине, но захлупете с капак.

Отделно разбийте сметаната и я прибавете към крема.

Охладените еклери разрежете на две, запълнете с крем.

Залепете двете части и сте готови.

Можете да украсите с топинг.

В клипа можете да видите друга рецепта за вкусни еклери.

Снимка: Pixabay.com

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*