Home / Красота / Тайната на нежните ръце

Тайната на нежните ръце

Кожата на ръцете е особено податлива на атмосферните условия и резките промени във времето. Ако искате да се радвате на гладка и нежна кожа на ръцете, трябва да полагате грижи ежедневно и целогодишно.

Красив маникюр

Красив маникюр

Маникюрът и подходящата дължина на ноктите са изключително важни, но ако кожата е груба, зачервена и белеща се, едва ли ще направите добро впечатление. Както през зимата, така и през лятото ръцете се нуждаят от грижи.

Ваничките с глицерин могат да направят чудеса и с най-загрубялата кожа. Те освен, че ще омекотят кожата, ще я подраняват и хидратират. За да си направите подобна процедура ще са ви необходими 2 л вода, 1 супена лъжица глицерин, 1 чаена чашка амоняк и малко отвара от лайка. Смесете всички субстанции и потопете ръцете си.

След това намажете обилно с омекотяващ крем.

След всяко измиване на ръцете е препоръчително да използвате специален крем за ръце, който запазва влажността и предпазва от напукване. Кремовете с глицерин са най-доброто решение за всеки ден, затова щедро ги използвайте.

Много важно е по време на домакинските си задължения и при боравенето с препарати, да боравите с ръкавици, който да защитят ръцете ви от агресивните химикали. Всяка седмица можете да си правите ванички с различни билкови отвари и растително масло.

Смесете 1 чаена лъжичка нишесте с малко студена вода, така получената смес долейте с 1 литър топла вода, прибавете растително масло.

Потопете ръцете си във ваничката с така приготвената смес за около 20 минути, изплакнете и хидратирайте с крем.

През лятото не забравяйте да нанасяте слънцезащитен крем и на кожата на ръцете си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*