Лесна рецепта за еклери
Еклерите са сред любимите лакомства на малки и големи.
За да си направите еклери собствено производство, ще са ви необходими:
250 мл вода
120 г масло
150 г брашно
1 ч. л. сол
5 яйца
За крема:
350 мл прясно мляко
250 мл сметана
5. с.л захар или на вкус
4 с. л. нишесте
2 яйца
Продуктите ще стигнат за 20 еклера.
Времето, необходимо за приготвянето, е приблизително един час.
Начин на приготвяне:
В огнеупорен съд сложете водата да заври, преди това прибавете маслото.
Когато водата е готова, прибавете разбърканото предварително брашно, в което сте добавили и солта, и започнете да бъркате на слаб огън.
Така получената смес изсипете в друг съд и я оставете да изстине.
Разбитите яйца смесете с полученото тесто до получаване на гладка смес.
За да оформите еклерите, ще ви е нужен шприц.
Подгответе фурната, като я оставите на 220 градуса, в подходяща тава сложете хартия за печене и прибавете малко мазнина.
Оформете с шприц полученото тесто във формата на еклери и ги оставете във фурната за около 20 минути.
Можете да ги изкарате малко преди това и да ги набодете с клечка за зъби, а след това ги оставете за още около 5 минути.
Внимавайте да не ги изгорите.
След това извадете еклерите и ги оставете да се охладят.
Сега ще трябва да направите крема.
За целта разбийте яйцата с нишестето, прибавете топлото мляко, захарта и сложете на огъня за две, три минути, колкото да кипне.
Оставете и крема да изстине, но захлупете с капак.
Отделно разбийте сметаната и я прибавете към крема.
Охладените еклери разрежете на две, запълнете с крем.
Залепете двете части и сте готови.
Можете да украсите с топинг.
В клипа можете да видите друга рецепта за вкусни еклери.
Снимка: Pixabay.com
superrrr