Home / Лайфстайл / Жена: “Прецакаха ми сватбата!”

Жена: “Прецакаха ми сватбата!”

Ива и Дамян подготвяли голямото събитие повече от половин година, но сватбата им няма да се състои

Желанието на младите хора било да се венчаят на крепостта „Царевец“, където направи това Юлияна Дончева. Ива и Дамян определили дори датата – 6 май 2012 г. Планирали са до най-малката подробност, но в последствие разбират, че църковните сватби от началото на новата година ще се извършват само в църква. Духовниците няма да имат право да благославят младите семейства на места, извън църковната обител. Бъдещата булка Ива е пред депресия. Всичко, което е планирала, отпада, а дори е ангажирала духов оркестър, светлинно шоу и какво ли още не.

Статистката показва, че младите семейства предпочитат да се венчаят на открито. През лятото голям хит са сватбите на плажа. Много от тях искат църковен брак, където те решат, а не само в църквата. Сватбени агенти вече прогнозират, че това ще доведе до сватби “на черно”. Много попове биха се съгласили да рискуват, ако ще им бъде платено подобаващо.

Според някои собственици на сватбени агенции в новите законови изисквания има нещо хубаво, защото е редно църковният брак да се състои само в божия храм. Така смята и митрополит Гаврил, пише „България днес“. Според него е недопустимо да има църковен брак извън църквата.
споделяне в социални мрежи

loading...

One comment

  1. E, евала !!!
    От къде изкопахте тая класика !
    Ех, мили спомени…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*