Home / Лайфстайл / Германка живее без никакви пари вече 16 години

Германка живее без никакви пари вече 16 години

Пътува по света и споделя, че е щастлива

Швемер Хайдемари Швемер от Германия живее без пари вече 16 години. По професия тя е психотерапевт, но е напуснала работата си и твърди, че не съжалява.

Швемер разказва как цялото й семейство е избягало в Германия от Прусия веднага след Втората световна война. Баща й имал собствено заведение и бил сравнително заможен човек. През 1994 година обаче тя основала инициативата „Give And Take Central” и животът й коренно се променил. Основната идея била хората да си заменят различни услуги, в това число гледане на деца, почистване на домове, грижи за градината и т.н.

„Първоначално пробвах да живея една година без пари“, спомня си жената и допълва, че е имала 4 неуспешни опита. Един ден нейна съседка й отправила молбата да наглежда къщата й през следващите 3 месеца.

„Беше точният момент да го направя! Продадох всичко и останах с един малък куфар с нужните ми вещи“, разказва Швемер.

Жената толкова харесала новия си живот, че не изпитва никаква нужда да се върне към стария. В началото семейството й било против това нейно решение, но към днешна дата всичко е наред. Тя вижда децата и внуците си, когато пожелае.

Преди много години Швемер се е развела със съпруга си и казва, че няма нужда от мъж. „Ако все пак срещнаХайдемари Швемер добър човек, нямам нищо против да бъда с него“, допълва тя.

Жената се е отказала от пенсията си, но това не й пречи да живее щастливо. Пътува по света, среща се с различни хора и има принципи. Тя не се задържа на едно място повече от една седмица и отсяда при хора, на които им помага в домакинството.

Швемер често изнася речи, а преди година за нея снимат и документален филм, в който я показват как събира изхвърлена от магазини и пазари храна.

„Понякога директно отивам при продавачите и ги питам дали имат нещо с изтекъл срок, което става за консумиране“, споделя тя, но подчертава, че е по-различна от бездомниците. Жената е категорична, че за разлика от тях, тя е желан гост в къщите на голяма част от хората, които среща по пътя си.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*