Home / Новини / Етикетите на храните пълни с абсурдни лъжи!

Етикетите на храните пълни с абсурдни лъжи!

Етикетите на хранителните и козметични продукти, които купуваме, са много далеч от истината, потвърдиха от потребителските организации

Да се доверяваме ли на етикетите? Да вярваме ли на хвалебствените думи за бързо отслабване, предпазване от  висок холестерол и най-различни болести. Оказва се, че рекламата и етикетите на продуктите са чиста проба измама.

Наскоро фирма за производство на продукти (които няма да споменаваме), получи тлъста глоба за това, че подвежда хората в несъществуващи ползи. Въпреки санкциите, много търговци и производители продължават да ни взимат за канарчета и да ни пробутват всякакви лъжи с едничката си цел – да реализират по-висока печалба. С всичко това не откриваме топлата вода, но ви напомняме да внимавате какво купувате.

Тана например, лековитите свойства на различни бисквити и дъвки са тотална заблуда. Както и на много избелващи пасти за зъби, които обещават белоснежна белота след няколко измивания – няма такова животно. Ако зъбите ви са безнадеждно пожълтели и имате зъбна плака – една паста за зъби няма да оправи нещата.

Същото е положението и при детските храни. Твърденията, че калцият, витамин D, желязото и фосфорът в определените хранителни продукти ще направят чудеса с имунната система, здравето и костите на малчуганите – са пълна лъжа. За да се достигнат тези ползи, продуктите трябва да съдържат голямо количество от въпросните добавки.

Не по-различна е ситуацията при пробиотиците. Някои от описаните ползи на опаковката не са доказани и са само в сферата на фантазиите.
споделяне на връзка

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*