Home / Новини / Бивш IT специалист се обяви за Христос

Бивш IT специалист се обяви за Христос

Алън Джон Милър от Куинсленд, Австралия, вярва, че е Исус и помни как са го разпънали

 

Исус Христос весело

Бившият IT специалист основал религиозно движение, известно като Божествена истина. Той твърди, че не само той е реинкарнация на Христос, но и неговата партньорка е Мария Магдалена, която според Библията е присъствала при разпъването.

Пред изданието Sky News той разказал, че добре помни разпятието си: „То е запечатано много ясно в паметта ми, но не беше толкова мъчително за мен, колкото за нея (Мария). Когато сте единни с Бога, не изпитвате страх, добре контролирате усещанията на своето тяло и нивото на болката“, казал Алън Джон, или Ей Джей, както предпочита да го наричат.

Милър провежда семинари и пътешества из цял свят, обучавайки хората на общуване с Бога. Десетки негови последователи купуват имоти в щата Куинсленд, за да са по-близо до своя учител.

Австралиецът твърди, че след разпятието попаднал в друг свят, където се срещнал с Платон, Сократ, римските папи и с президенти. Разказва също, че помни как е вършел чудеса: „Възкресих много хора, в това число и моя приятел Лазар“, казва бившият компютърен специалист.

Новият „Син Божий“ има много критици, но семинарите му се посещават от много хора и броят им непрекъснато расте. 39-годишната британка Луиза Фавер изоставила кариерата си на невролог и пристигнала в Австралия, за да е по-близо до новия гуру. Тя смята, че Ей Джей Милър й помага да стане по-щастлива и й е разкрил смисъла на живота.

Нововъплътеният Христос твърди, че не иска нищо от тези, които идват на семинарите му и пожертвованията не са задължителни, макар и да са желателни. „Всичко, което правим тук, е да общуваме помежду си. Задават ми въпроси, аз им отговарям. Мнозина не вярват, че аз съм бил Христос в миналия си живот, а аз умрях за тях“, въздъхва Милър.

Неговата спътница признава, че семейството й е против отношенията й с Ей Джей и дори се опасява за психическото и физическото й здраве, пише вестник „Феномен“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*