Home / Лайфстайл / Бедността идва не от липсата на пари…

Бедността идва не от липсата на пари…

Семейният терапевт Наталия Кобилкина, която е доста активна в социалната мрежа Фейсбук, публикува една интересна история в страницата си. Според нея бедността идва не от липсата на пари, важно е правилното мислене. Ето я и самата история с малки корекции:

„Бедността идва не от липсата на пари. Бедността идва от мисленето, когато дори в своите мисли ти не си позволяваш да бъдеш богат.

Имам 2 родни сестри и едно момиче, с което сме израснали заедно и тя ми е като трета сестра. Когато бях natalia kobilkinaмалка, срещу нашата къща имаше една къща на едно семейство алкохолици. Те имаха 2 деца. Момичето беше на моята възраст, брат й беше по-голям. И той винаги казваше: „Ние сме бедни и това е положението!“. В момента той поправя обувки и едва свързва двата края.

Обаче момичето, което никога не видя нищо в живота си, освен бой и празни бутилки от водка, казваше: „Аз съм принцеса и ще живеея много богато! Ще видиш!“.

Ние израснахме заедно и тя ми беше като сестра, невероятно дете с уникален оптимизъм, винаги играеше ролята на принцеса и във всяко нещо умееше да види само хубавото. Тя не завърши дори училище – трябваше да работи от 12-годишна. Продаваше дини в жегата на пазара до нас, но повтаряше, че е принцеса.

Един ден била на гости при приятелка и някой човек се обадил. Приятелката й била в банята и тя вдигнала телефона. Някой мъж е объркал номера. Но двамата започнали да говорят и той й предложил да се видят.

Те се срещнаха. Той пристигнал с огромен бял джип, тя – с трамвай. Той само я погледнал и казал: „Ела да ти купим нещо по-подходящо. Влезнали в магазин, който тя била видяла само по телевизията, и я облякъл отгоре до долу. После вечеряли и той й предложил да бъдат заедно.

Тя така и не се върна вкъщи. Имат две деца и тя е Истинска Принцеса в момента. Но най-много ме изненада, че първото, което тя направи, когато стана богата, бе да се погрижи за своите родители-алкохолици. Независимо колко много те я нараняваха, тя продължи да ги обича и да бъде много добра дъщеря и уникална приятелка. Това са нарича истинска принцеса с добро сърце. Вярвайте в своята съдба и щастието ще дойде!“.

loading...

One comment

  1. Браво! Обичам да чета истински случки за смели хора,нека има повече такива…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*