Home / Новини / Американка стана българка с Фотошоп (СНИМКИ)

Американка стана българка с Фотошоп (СНИМКИ)

Заключение: Навсякъде харесват тънките вежди и перфектната кожа

„Направи ме красива!“, тази молба отправила Естер Хониг към близо 40 дизайнери от 25 страни и те изпълнили желанието й.

Идеята на американската журналистка била да се покаже какво стои зад „красотата“ във всяка държава. А също така и да изследва силата на програмата за обработване на снимки Фотошоп, пише в. „Телеграф“.

„Цялата мрежа е залята от снимки, които са преправени с тази програма и ми се искаше по някакъв начин да съм част от това – да го разбера“.

Така тя си прави снимка, на която е без грим и започва да я праща на фрийланс дизайнери от цял свят. Единствената й молба е да я направят красива.

Естер Хониг, оригиналната снимка

Естер Хониг, оригиналната снимка

„Не исках да ги ограничавам по никакъв начин, за да дадат всичко от себе си и да не са повлияни от моите виждания“, коментира Естер пред Vice.

За онези, които не разбират точно молбата й, тя пояснява: „Направете ме достатъчно красива, че да се появя в някое от списанията в държавата ви“.

Аржентина

Аржентина

Тя се възползва от услугите на професионалистите в мрежата за фрийлансъри Fiverr. Така за обработката на всяка снимка тя плаща между 5 и 30 долара. Някои от дизайнерите използват различни филтри и правят леки промени, което ги кара да изпаднат от финалния подбор от 25 държави.

„Освен културните разбирания за красотата в снимките са вкарани и индивидуалните такива, което прави всичко много трудно за разбиране и разграничаване на някакви установени норми“, разказва Естер. Най-любимата от всички снимки е тази на Мароко, а тази, която наистина я е изплашила, е тази от САЩ.

САЩ

САЩ

„Като я видях и изпищях. Беше толкова радикално променена, че все едно гледах в огледалото, но не можех да позная кой е този човек“, категорична е тя. Хониг признава, че проектът я кара да започне да се приема различно. „Започнах да обръщам повече внимание на несъвършенствата по кожата си, които бяха оправени от всеки дизайнер. Другото нещо е, че осъзнах, че веждите ми са доста по-дебели от нужното, тъй като всички ги бяха изтънили или оцветили“, разказва през смях Естер.

Мароко

Мароко

България

България

Австралия

Австралия

Бангладеш

Бангладеш

Чили

Чили

Германия

Германия

Гърция

Гърция

Виетнам

Виетнам

Венецуела

Венецуела

Украйна

Украйна

Великобритания

Великобритания

Шри Ланка

Шри Ланка

Сърбия

Сърбия

Румъния

Румъния

Филипините

Филипините

Пакистан

Пакистан

Кения

Кения

Италия

Италия

Израел

Израел

Индонезия

Индонезия

Индия

Индия

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*