Home / Рецепти / Сиропиран сладкиш с кисело мляко и яйца – ето как се приготвя!

Сиропиран сладкиш с кисело мляко и яйца – ето как се приготвя!

Лесна рецепта за уникално вкусен сиропиран сладкиш

Сиропиран сладкиш с кисело мляко – ето как се прави!

Продукти за сладкиша:

4 броя яйца

сиропиран сладкиш

Вкусен сиропиран сладкиш

400 гр. кис. мляко

240 гр. грис

5 чаени чаши брашно

220 гр. захар

2 броя ванилия

1 пакетче бакпулвер

кокосови стърготини

За сиропирането на сладкиша:

4 1/2 чаши захар

4 1/2 вода

1 ч.л. лимонов сок

Как се приготвя сладкишът:

В началото разбийте яйцата заедно със захарта, за да се получи пухкава смес.

Прибавете киселото мляко и разбийте отново.

Прибавете гриса, ванилиите, както и пресятото брашно с бакпулвера.

Изсипете в намаслена тава и печете на 180 градуса.

Не забравяйте, че фурната трябва да е загрята.

След като извадите от фурната, веднага полейте сладкиша с охладения сироп, който сте приготвили от горепосочените продукти.

Сложете вече сиропирания сладкиш в изключената фурна с отворена врата.

Изчакайте да изстине напълно и сервирайте този прекрасен сладкиш, поръсен с кокосови стърготини.

Във видеата ще откриете други лесни рецепти за сиропирани сладкиши.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*