Home / Любопитно / Как да превърнем мазето в романтичен кът за гости?

Как да превърнем мазето в романтичен кът за гости?

Мазето се смяташе доскоро за едно от най-забравените, неприветливи и тъмни места в един дом.

Новата мода в интериора му по света обаче го превръща в романтичен кът за гости. То заема обикновено не малка част от жилището. Най-често в него се складират зимнината и старите вещи или ненужни вехтории, които хората не смеят да изхвърлят. Според фън шуй експерти обаче то трябва да е подредено и светло като останалите стаи у дома, за да може да привлича повече благоденствие към къщата.

На етажи

Първото решение, което може да се предприеме при бъдещ ремонт в мазето, е поставянето на повече рафтове, поясняват специалисти. Така ще може да се поберат повече неща по тях и в същото време да се създаде ред в помещението. В един от ъглите на мазето може да се декорира кът за специални случаи. Така например две съседни стени могат да се облепят със специално цветно фолио или с водоустойчиви тапети в старинен възрожденски стил. Ако поставим в него и подходящо осветление и отопление, една маса и няколко стола са напълно достатъчни, за да превърнем мазето си в

мазе вещи

Изхвърлете ненужните вехтории от мазето…

старинна механа. Така може именно там да поднесем на гостите да дегустират от новата туршия или вкусно приготвеното сладко. В чужбина в доста от домовете предпочитат мазето постепенно да прераства в миниизба, тъй като европейците не се лишават от бутилка вино за обяд или вечеря, допълват още експерти. Когато в мазето сме складирали домашното вино или наскоро опечената ракия, то тогава новонаправеният кът е отличен да поканим съседите за по чашка преди или след вечеря.

Стъкло

Едно от доста практичните решения в случаите, в които искаме да използваме максимално помещението на мазето или избата и да имаме бърз достъп, е да свържем гостната с тях. Това, разбира се, можем да направим, ако живеем в къща. Блоковите сгради не позволяват подобни експерименти. Скъпите ремонти в мазета на

мазе

… и го превърнете в прекрасно кътче

блокове не са за предпочитане и са по-рисковани, допълват специалисти. По думите им причината за това е, че не са редки случаите на кражби в тези сгради. Ако живеете обаче в къща, нищо не би могло да ви попречи да сте в крак с новите модни тенденции, а именно да имате свързващ вход, пише в. „Телеграф“. Той може да е към избата, като се прави в пода на гостната. Така посредством стълба веднага влизате в зимника. Удобството е голямо, защото може веднага да препоръчвате или избирате вина, сладка или други домашни вкусотии, консервирани от вас.

Вратата към мазето в този случай дискретно се слива с пода на гостната или на кухнята. Тя може да е направена както от дърво, така и от стъкло.

В последния случай дори ефектът е по-голям, тъй като е вдъхновен от станалите напоследък доста модерни стъклени подове и тавани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*