Home / Новини / Жестоката истина за продуктите на Avon! (ВИДЕО)

Жестоката истина за продуктите на Avon! (ВИДЕО)

„Avon“ тества продуктите си върху невинни животни

В България и по света козметичната компания „Avon” има хиляди почитатели. Ниската цена на продуктите и голямото разнообразие, което брандът предлага, са основните фактори за големия му успех. Освен това от 2 юни 1989 година продуктите на „Avon” не се тестват върху животни. Поне такова е официалното съобщение от страна на компанията.

Истината!

По цял свят се тръби, че „Avon” е първата козметична фирма, която не тества продуктите си върху животни. Истината обаче е жестока! Голяма част от козметиката на компанията се произвежда в Китай, където продуктите се тестват върху 100 000 животни годишно. Страната е предпочитана за производство и заради avonевтината работна ръка.

Любопитен факт е, че в Китай вивисекцията не е забранена, а дори задължителна. Няма как на пазара да се пусне козметичен продукт, който не е изтестван предварително върху животни. Тя се прилага на мишки, зайчета, котки и др. За да тестват поносимостта към определен продукт, учените го поставят направо в кожата, в устата, в очите на опитното животно. Това обикновено води до различни възпаления, изгаряния и дори смърт. И докато потребителите се радват на шарените опаковки и с кеф разглеждат лъскавите каталози, опитните зайчета умират в страшни мъки…

Вижте видеото, което се разпространя от PETA, и сами преценете дали да ползвате продуктите им!

Източник: Beu.bg

"Avon" тества продуктите си върху невинни животинки!

„Avon“ тества продуктите си върху невинни животни!

loading...

15 коментара

 1. Lubka Georgieva

  Ujas 🙁

 2. Те китайците кучетата и котките ги ядат ,вие за опити говорите….

 3. Господ да ги убие всички които си правят опити с животните и така жестоко ги мъчат!И тези козметики са пълни боклуци само си дават парите хората за тези неща ,които причиняват алергии и какви ли не други болести !

 4. Марина Димова

  Това е ужасно, това е отвратително……………………………. :(((

 5. И защо Ейвън използва този вече отхвърлен начин за тестване?Защото никой не им държи сметка.Къде из необятната страна Китай има такива лаборатории, иди ги търси! Ако някоя бедна страна като България го прави- олеле, то телевизии ще дойдат, то репортери ще вият колко долни и нагли неандерталци са българите.Но американците!Спирам Ейвъна и призовавам и другите да го направят!

 6. конкуренцията!простотия!

 7. Miroslava Valcheva

  Kude vijdate Avon product v klipa? Spored men e napisana i statiqta ot nqkoi konkurent!

 8. Ekaterina Mihaylova

  Китайски са несесери,гребени ,неща за бита,ако прочетете ше видите ,че козметичните продукти са полски

 9. Таня Димитрова

  Това не можах да го изгледам до край.Ужас.Преди години за съвсем кратко използвах кремове от Ейвън,и много бързо установих че не само няма ефект,а даже ми влияят зле.Даже не ги доизползвах и ги изхвърлих.Сега като видях филмчето,ми се потвърждава,че правилно съм постъпила,и не съм продължила да си хвърлям парите на вятъра,а да не говорим и гадостта от това да ги ползвам.Дано повече хора да се светнат,че ние не сме хора от „третия свят“,и да спрат да ползват тези продукти.

 10. Ирина Стойнева

  За чувствителни хора не е простотия!!!
  Сега като се замислих… колко опити се правят и за фармацевтиката…и куп други….само за пари!!! Алчността на хората е голяма!
  На някои им пречи да помислят за истината, факта, че нямат връзка с двете клетки в мозъка си!

 11. АЗ никаде не видях да пише Ейвън… Статията е написана от някой КОНКУРЕНТ! Наистина е ужасно да се тества върху животни .но пък защо трябва да вярваме на всичко ?! Ако напишат че и Орофлейм тестват върху животни и на това ли ще повярвате ? Хораа живеем в 21-век ОСЪЗНАЙТЕ СЕ и спрете да вярвате на всичко написано… защото тези „СТАТИИ“ могат да бъдат написани и измислени от обикновен човек а, вие си вярвайте 🙂

 12. Пенева

  Елеонора Манева бихте ли споделили от къде имате тази информация???

 13. Ейвън са с най-долно пробната козметика. Дори нямат лиценз за неупотребяване на токсични вещества в продуктите. Бях представителна компанията и са пълна мизерия,както и това колко анпмалии донесе на клиентките в кожата.

 14. Не Китайците а Виатнамците ядат кучета 🙂

 15. Това е най-голямата глупост, която съм чела. Животните умират от какво, от червилата ли или от пудрата?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*