Home / Рецепти / Една по-различна рецепта за пържени филии

Една по-различна рецепта за пържени филии

Повечето хора приготвят пържените филии само и единствено с яйца.

Има обаче и друга рецепта, която е не по-малко вкусна.

Продукти:

пържени филии

Вкусни пържени филии

2 яйца
2 ч.л. кисело мляко
2 суп. лъжици брашно
сол

Смесвате всички изброени продукти и ги разбивате хубаво.

Потапяте филиите в сместа и ги пържите в много горещо олио.

Мазнината наистина трябва да е силно сгорещена, защото в противен случай филиите ще поемат повече олио, отколкото трябва.

Prekrasna.bg ви препоръчва да опитате и тази рецепта:

24 comments

  1. Това е любимата закуска на моите деца.Но вместо с ръка изрязвам кръгче с чаша,слагам яйцето,захлупвам с парче сирене,резен домат и кръгчето от филийката,леко препечено вече…

  2. Абе ,много сложно става това ! Но от всичко , което съм дегустирала при теб се уверявам , че си кулинарка !

  3. moje i sas presno mleko vmesto kiselo i tova e mnogo stara recepta otpocti ciala balgaria

  4. В киселото мляко поставям малко сода, а хлябът е по-добре да е по-сух, за да са хрупкави филиите.

  5. +1 к.л. сода стават още по-хубави.

  6. аз ги правя с прясно мляко стават много вкусни като палачинки

  7. преди да изпържа филиите ги потапям в мляко (прясно или кисело), след това в яйце и ги пържа в силно нагрято олио, стават меки и вкусни 🙂

  8. По Шуменско им казват "джиджи папа"…

  9. С прясно мпяко, след изпържването,филийката се наръсва със захар и малко ром, когато не е за закуска на децата
    .

  10. Елка Колева

    С прясно мляко стават по-хубави.

  11. Rositsa YanevaПосле минаваш на ракийка със салатка и така до обяд!

  12. elena iordanova

    Моите пържени филийки са най хубави и вкусни когато са направени с франзела /или филийки хляб/ Няма значение дали с прясно мляко или кисело ако нямам в момента мляко може да прибавя към яйцата малко вода и 1 – 2 супени лъжици брашно. След като ги изпържа слагам ги в голяма купа и поливам с мед. Ако мета е захаросан го стопявам и поливам хапките. Много е вкусно опитайте !!! Една франзела няма да ви стигне защото е много вкусно !!! Грамаж и бройки не давам ,защото зависи, колко искаш филийки да опържиш. Слагаш на око…

  13. Вместо кисело с прясно мляко са разкошни.

  14. As sashto sam di pravila s mlqko I sodichka. Prekrasni sa Dobar apetit!!!!!!

  15. Prqsno mlqkooooo.S kis.mlqko mi poeha mn. maznina…..

  16. Slojzte i vanilia,Ako gi xapvate sas sladko i med

  17. и аз ги правя само по този начин…меки като гъба стават…чудесни!

  18. пробвайте вместо с хляб с козунак-стават супер…

  19. Viki Ivanova

    az gi prava po suhtiqt nachin i naistina sa str

  20. Jivka Kirqzova

    Към,тази смес можете да натрошите сирене или да настържите салам,кремвирш,кашкавал потапяте филиите и пържите.

  21. Към,тази смес натрошете сирене,или настържете кашкавал,салам,кремвирш или др. отъркаляйте и пържете в сгорещено олио.Консумира се с ойрян.Страхотен вкус.

  22. Иванка Георгиева

    Това е рецептата на баба ми – казваме й „филийки с къдрички“

  23. Елена Димитрова

    Редовно ги правя като остане хляб от 2 –3 дена,
    но в сместа слагам и щипка сода бикарбонат.
    Голяма вкусотия!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*