Home / Новини / Добрата новина: Северина и Мария осиновиха осиротяло семейство от Троян!

Добрата новина: Северина и Мария осиновиха осиротяло семейство от Троян!

Те помагат на Валентин, който се грижи сам за дъщеричката си Симона

 

Северина Илиева и Мария Бакърджиева

Две жени с добри сърца от Троян успяха да олекотят товара на осиротяло семейство от същия град. Северина Илиева и Мария Бакърджиева помагат безвъзмездно на баща, който сам се грижи за 5-месечната си дъщеричка Симона. Валентин остава сам с малко дете в ръце, след като съпругата му Гергана си отива от този свят на 26-годишна възраст след внезапно заболяване.

Северина, която е хазяйка на Валентин, се отказва от наема. Нейната приятелка Мария пък редовно се грижи за момиченцето. Освен това двете жени търсят съмишленици и искат да намерят трайно решение на проблема. Разпитват близки и познати, превръщат се в бавачки и дори ангажират

Валентин с детенцето си Симона

собствените си семейства. Откриват дарителска сметка на името на малката Симона, по която към 1 април т.г. постъпват 425 лева.

„Първите 500 лева ще послужат за закупуване на дърва за огрев за другата зима“, казва Северина и допълва, че телефонът й не спира да звъни. „Продължават да пристигат памперси, храни, дрехи и играчки“, разказва тя.

„Много хора – познати и непознати, ни помагат. Каузата е велика, но никак не е лека“, коментира Мария.

Осиротялото семейство е получило помощ и от децата от троянското СОУ „Св. Климент Охридски”, както и от кмета на града и неговите заместници. Историята на Валентин и дъщеря му беше разказана и в предаването на Наталия Симеонова „Предай нататък“.

Нека всеки, който има възможност, да помогне на семейството!

Банковата сметка в подкрепа на Симонка е:

Общинска банка
IBAN: BG47SOMB91304054567501
Валентин Пенчев

Тук може да гледате запис от предаването „Предай нататък“.

loading...

One comment

  1. bravo na dvete jeni za pomoshta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*