Home / Рецепти / Ароматно филе от Пангасиус на тиган

Ароматно филе от Пангасиус на тиган

Продукти: 

Половин кг филе от Пангасиус
Половин ч.ч. брашно
1 ч.л. прясна или суха мащерка
2 ч.л. сладък червен пипер
щипчица лют червен пипер (ако обичате лютото, сложете повече)
1/3 ч.л. черен пипер на прах
половин ч.ч.  прясно мляко
половин ч.ч. лимонов сок (прясно изстискан)
3 с.л.  магданоз (хубаво е да е ситно накълцан)
2 с.л. накълцан зелен лук
Сол

Начин на приготвяне:

В голям и здрав найлонов плик сложете брашното и подправките без лука, магданоза и лимоновия сок. Разтърсете плика, за да може подправките да се смесят хубаво с брашното.

pangasuisНакиснете Пангасиуса в млякото от всички страни. Сложете филетата в плика с брашното, за да се овалят. Извадете ги и отстранете излишното брашно.

Загрейте тефлоновия тиган и го намажете с мазнина – олио или зехтин. Изпържете филетата за няколко минути.

След като изпържите Пангасиуса, изсипете в тигана лимоновия сок, магданоза и зеления лук. Гответе около 1 минута и изсипете сместа върху готовата риба.

Поднесете с гарнитура по ваш избор. Аз залагам на картофено пюре и задушени зеленчуци.

Сн.: Натали Симеонова 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*