Home / Споделено / Диди се срамува от родителите си, започна да ме дразни и отблъсква

Диди се срамува от родителите си, започна да ме дразни и отблъсква

Диди се срамува от родителите си

Реших да пиша до Вас, защото знам, че мога да остана анонимен (не искам скандали с жена си).

А и имам нужда от съвет – как да я променя поне мал­ко? Как да я убедя, че прави грешка, като се от­казва от всичко, свързано с провинцията, от родителите и близките си, оплаква се мъж пред в. „Лична драма“.

Като дойде в София, Диди все още говореше на диалект. Лич­но аз никога не съм й пра­вил забележки за това. Знаех, че с времето ще свикне, но колежките мно­го я подиграваха и тя тръгна на логопед.

Веднъж само си позволих да й кажа, че е излишно да се тормози. Правилният го­вор ще дойде от само себе си. А тя се обиди и дълго не ми говори. Започна ре­довно да ходи на кино и театър (така според нея правели софиянките), да си купува само маркови дрехи.

А напоследък се облича доста екстраваган­тно, с прекалено впити дънки и тесни блузки, кое­то според мен за жена на 43 години и към 90 кг не е съвсем прилично…

Най-лошото е, че лъже колежките за родителите си, защото се срамува от тях. Казва, че са бивши учители, изкарва ги интелектуалци, а те, хорицата, са много добродушни, но простовати – бяха съвсем обикновени работници.

родителите си

Срамува се от родителите си, не знам какво да правя

Отдавна са пенсионери, гледат си в градината зеленчуци, а в двора имат 20 кокошки и едно прасе.

Като се прибираме от градчето с пълен багажник буркани и домашни яйца, Диди гледа да не ни видят съседите, докато разтоварваме, да не се излага.

Чел съм, че както първи­те 7 години са най-важни, така и първите 7 прочетени книги са от значение. На Диди те не й липсват.

Дори нещо повече – освен че се наложи в службата и направи сериозна карие­ра, до ден-днешен не про­пуска полезни курсове, семинари, квалификации.

Проблемът при нея не е в амбицията да е най-добра във всичко, а съвсем друг… Отраснала е в провинци­ята и малкото градче й е насадило трайни комплек­си, от които страдаме аз и децата.

Преди година поиска да направим основен ремонт на жилището. Искаше да сложим ламинат и пердета от ръчно тъкана материя. Така правели при­ятелките й и сега това било модерно.

От седмица пък ме изнудва за парна баня, след което задължително трябвало да поканим ко­лежките й да видят апартамента след ремонта.

Не че не можем да си го по­зволим, но аз лично бих се срамувал да развеждам гостите от стая в стая като на изложба. Парвенюшко е, но не смея да й го кажа.

Никога не съм имал род­нини в провинцията и винаги ми е харесвало да ходим където и да било извън София, особено на палатка по нашето Черно­морие. Но жена ми не ще и да чуе.

Казва, че всичко, което не е София, е забу­тана провинция. Затова пета година ги водя на море в Гърция или Турция.

Ще чакам с нетърпение съветите ви, защото със своите комплекси, глупави лъжи и фалшиви надувки вече определено започна да ме дразни и отблъсква. Тя го усеща, но не пада по гръб.

Намира хиляди доводи да докаже, че прави всичко за престижа на семейството ни, което обаче според мен започва да се руши.

А щом го казвам, значи имам сериозни притеснения…

Един съпруг

Източник:Лична драма

Снимка: Pixabay.com

One comment

  1. Тя ,няма да се промени . Напусни я , ще става и по – зле . Тя от родителите си се отрича , та камо ли за теб да й пука . Това не е човек ,който държи на семейството . Сега ти се мъчиш , децата се мъчат , защото усещат всичко и тя се мъчи . Аз съм жена и ти го казвам .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*