Home / Здраве и диети / Лесни упражнения за стапяне на излишните килограми

Лесни упражнения за стапяне на излишните килограми

Как да отслабнем?

Коледните празници чукат на прага ни след година на прекалено опасна близост до хладилника.

Мнозина от нас сега търсят начин спешно да оформят тялото.

Кои упражнения за отслабване могат да ни помогнат да стопим мазнините и да се върнем във форма?

Тайната е в постоянството

Не е важно колко дълго и свирепо се потим по време на една-единствена тренировка. Разбира се, усилията ще ви помогнат да максимизирате резултатите от упражненията, но това ще се случи само при условие, че ги практикувате достатъчно често. За да бъдат действията ни ефективни, трябва да проявим постоянство в рамките на поне четири седмици. Добрата новина е, че имаме долу-горе точно толкова до коледните селфита!

Примерни лесни упражнения

Вместо да тренирате до изнемогване, направете си добра стратегия. Наблегнете на упражнения, които раздвижват вътрешния огън и стимулират процесите, водещи до отслабване. В комбинация с един хубав хранителен режим имате реалния шанс да постигнете истински чудеса.

⦁ Столче

Приклекнете с крака и, вдишвайки, протегнете ръце леко напред и нагоре. Нека погледът да бъде насочен право между дланите, които пък да сочат една към друга. Задръжте в позата за няколко дъха, като спускате таза си надолу, за да задълбочите асаната.

Тази поза има доста приятен детоксикиращ ефект и помага за балансирането на организма.

⦁ Планк (дъска)

Изключително проста, но никак не лека за изпълнение поза. Започнете от позиция на четири крака или от гледащо надолу куче. Пренесете постепенно тежестта върху ръцете си, като избутвате торса напред. Не пускайте таза твърде надолу. Нека тялото бъде в една линия, изпънато като „дъска“. Китките трябва да образуват прав ъгъл с пода.

Тази асана спомага за заякването на коремните мускули . Страничният планк пък работи срещу образуването на паласки. Полезен е и обърнатият планк. При него също не забравяйте да държите таза нагоре, а не да го отпускате.

Започнете с 10 секунди планк на тренировка и увеличавайте с 2-3 секунди всеки ден.

⦁ Чатуранга дандасана

Чатуранга дандасана или така нареченият „нисък планк“ е следващата поза, която можете да изпробвате. Можете да преминете в нея от стандартен планк и да прекарате поне 5-10 секунди време в нея. Не се притеснявайте, ако в началото тази асана ви се струва твърде трудна. Практикувайте я, поставяйки колена на земята. С времето ще ви става все по-лесно. Увеличавайте престоя си в позата с 1-2 секунди дневно.

⦁ Лодка

Асаната лодка е чудесен начин да намалим обиколката на талията. Използвайте различна височина на краката, за да регулирате нивото на трудност.

⦁ Триъгълник

Това е поза, която активира голяма част от телесната мускулатура и помага за изгарянето на калориите. Използвайте я като част от всекидневната си йога рутина и ще забележите резултатите много скоро. Ключът към успеха тук се състои в насочването на енергията, което става чрез погледа. Затова, когато пускате едната си ръка надолу към пода и вдигате другата към тавана, гледайте към горната ръка.

⦁ Всички „обърнати“ пози

Инверсиите са изключително полезни, защото освобождават токсинните депа в тялото. Гледащо надолу куче, свещ, рало, мост – всички тези асани са подходящи, когато целта ни е да топим мазнини.

⦁ Детоксикиращите асани

По-горе вече стана дума за освобождаването на организма от токсините като средство за ефективно и трайно отслабване. В тази връзка, всички туистове и навеждания, всички пози, които изцеждат блокажите в тялото, са супер подходящи за раздвижване и реактивиране на организма.

⦁ Слънчеви поздрави

Системата сурия намаскар в йога са изключително подходящи за вталяване, тъй като обединяват всички най-важни асани. Изпълнявайте 12 повторения всяка сутрин в продължение на поне 6 седмици.

⦁ Йога за дишане

Упражненията са истински ефикасни тогава, когато успеем да синхронизираме движенията си с дишането. Това е ключово, за да ги изпълняваме правилно, а също и за да канализираме енергията в тялото си.

Информирайте се как да поддържате форма на LuckyFit.bg .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*