Home / Новини / За три минути си избираме съпруг

За три минути си избираме съпруг

Триминутна селекция

Първото впечатление нерядко ни подвежда, но се оказва, че само няколко минути са необходими на една жена, за да прецени бъдещите си взаимоотношения с даден мъж.
Това твърди американски психолог, който провел нестандартен експеримент, включващ различни мъже и жени. Анкетираните мъже и жени не се познавали преди това и се виждали за пръв път, всеки от тях трябвало да сподели по няколко изречения за себе си. Те били разделени по двойки и след като научили по нещо един за друг, участниците трябвало да определят какви взаимоотношения биха има ли с отсрещната страна. След два месеца доброволците, които взели участие в експеримента, доказали, че първото впечатление не ги е излъгало.

 

Двойките, които си дали положителна оценка един на друг още на първата среща, наистина подържали по-близки отношения. В случаите, когато негативното впечатление било водещо, до близка комуникация така и не се стигнало. Въпреки че резултатите от изследването са повърхностни и далеч не са критерий, те все пак показват, че първото впечатление в повето случаи си остава категорично. Не са малко и случаите на обратното, но психолозите продължават да твърдят, че жените си избират съпруг за няколко минути. Сексуалното привличане е първично и рядко се проявява след първоначална хладина и безразличие.

сподели ме

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*