Home / Новини / В кухнята умират над 2 млн. души ежегодно

В кухнята умират над 2 млн. души ежегодно

Голям процент от случаите са с деца

Потресаваща тенденция, подкрепена от докладите на Световната здравна организация, показва, че около 872 000 деца на възраст до 5 години намират смъртта си в кухнята всяка година. Печките на дърва са най-голямата заплаха за живота на малките деца.

СЗО алармира за опасностите, които се крият в кухнята, и за понякога безотговорното отношение на родителите и настойниците на деца.

Замърсяването на въздуха от печките с открит огън поставят в риск здравето и живота на човечеството.

Хиляди хора по цял свят живеят под прага на бедността и се топлят с печки на дърва, дървени въглища и сухи факли, пише rozali.com. Много скитници се топлят с огън на открито, заспиват и така стават нещастни случаи.

Затворените помещения, в които се готви на печки с открит огън, се пълнят със сажди и дим, което е най-опасно за децата и жените, а те прекарват най-много време в кухнята. Димът провокира и редица болести.

Бедните хора не могат да си позволят качествени печки и ползват, каквото имат. Газовите бутилки, които не са в изправност, също са изключително опасни и не рядко с тях стават много инциденти, някои от които завършват с фатални последствия.
бутони за споделяне

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*