Как да си направим домашна пица с месо?
Продукти за тестото:
1/2 ч.л. суха мая
1 ч.ч. брашно
по 1/2 ч.л. захар и сол
1-2 с.л. олио
125 мл. вода
Продукти за плънката:
150 гр. моцарела
130 гр. свинско месо
70 гр. китайско зеле
40 гр. гъби
Продукти за соса:
1 с.л. дом.пюре
1 ч.л. зехтин
1 ч.л. босилек
1/2 ч.л. риган
сол
Приготвяне на пицата:
Разтворете маята в леко затоплената вода.
Прибавете към тях захарта и солта.
Разбъркайте и изсипете брашното.
Започнете да месите и добавете олиото.
Месете още около 5 минути и оставете тестото на топло място за 15 минути.
За да направите соса, сложете доматеното пюре в купа и го залейте с 1 с.л. вода, след което добавете подправките.
Разбъркайте всичко добре и добавете зехтина.
За да приготвите плънката, нарежете на дребни кубчета месото.
Поръсете го с черен пипер и подправки по ваш вкус. Оставете го настрана за десетина минути.
През това време нарежете на тънко китайското зеле.
Запържете го леко, заедно с вече маринованото месо.
Разточете тестото и го поставете в тавата, в която ще се пече пицата.
Отгоре разпределете готовия сос. А след това и месото със зелето.
Поръсете с ситно нарязаните гъби и нарязани на кръгчета моцарела. Печете за около двадесетина минути.
Можете да поръсите готовата пица с пресен босилек.
Снимка: Pixabay.com
Други интересни рецепти за пица: